Ma ni trepnuo nije: Kroos odgovorio ko je najbolji igrač s kojim je igrao

Nijemac nije imao dilemu

Ma ni trepnuo nije: Kroos odgovorio ko je najbolji igrač s kojim je igrao

Edmir Škorić

Njemački fudbaler Toni Kroos (33) govorio je za Real Madrid TV i odgovarao je na neka veoma interesantna pitanja.

Prvo pitanje odnosilo se na to ko je najbolji igrač sa kojim je imao priliku da igra, a nije mu dugo trebalo da odgovori:

"Cristiano Ronaldo", bez treptanja je kazao.

Kao najdraži gostujući stadion na kojem voli da igra naveo je Dortmundov stadion Signal Idunu Park.

Potom je upitan šta bi bio da nije postao profesionalni fudbaler, nakon čega je Kroos ostao zbunjen, nasmijao se i rekao da ne zna i da bi to možda bilo nešto vezano za sport. "Imao sam sreću da potpišem prvi profi ugovor sa 16 godina", poručio je Kroos.

Oglasi

Gdje se vidi za 10 godina?

"S porodicom kod kuće, opuštati se. Živjeti svoj život i uživati", poručio je iskusni veznjak.

Rekao je da mu je san gledati NBA utakmicu u Americi, a za najboljeg fudbalskog druga naveo je bivšeg napadača Miroslava Klosea s kojim je igrao u Bayernu i reprezentaciji Njemačke i koji mu je, tvrdi, puno pomogao.

Pet puta osvajao Ligu prvaka, vrhunac Svjetsko prvenstvo s Njemačkom

Tridesettrogodišnji Kroos u Real Madridu je od 2014. godine kada je za 42 miliona doveden iz Bayerna, a prethodno je igrao i za Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je upisao 19 nastupa i postigao jedan gol uz pet asistencija. Jedan je od ključnih igrača madridskog tima već dugi niz godina, te je sa klubom osvojio četiri naslova Lige prvaka, tri prvenstva Španije, tri superkupa te zemlje, četiri Superkupa Evrope, te pet puta je osvajao Svjetsko klupsko prvenstvo.

Kao igrač Bayerna takođe je osvajao Ligu prvaka, ima i tri titule Bundesligue, jednom je izabran za najboljeg igrača godine u Njemačkoj, a njemu vjerovatno najdraži trofej od svih osvojio je 2014. godine kada je sa Njemačkom bio svjetski prvak u Brazilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi