Muller nakon 23 godina napušta Bayern, izabrao je između Juventusa, Milana i Intera

Simbol Bavaraca odlazi na kraju sezone

Muller nakon 23 godina napušta Bayern, izabrao je između Juventusa, Milana i Intera

Admin Čaušević

Bayern će na kraju sezone ostati bez jednog od svojih simbola. Iako se špekulisalo da će Thomas Muller produžiti ugovor s Bavarcima od toga, barem prema trenutnim informacijama, neće biti ništa.

Muller je bez sumnje jedan od najboljih fudbalera 21. stoljeća iako nikada nije dobio zasluge kakve zaslužuje zbog igara u Bayernu i Njemačkoj.

S Elfom je 2014. godine bio na krovu svijeta, dok je i sa Bayernom osvojio sve što se može osvojiti i to u dva navrata.

I ranije se govorilo da bi mogao napustiti Bavarsku, prije nekoliko godina ozbiljno ga je želio Manchester United, ali od transfera nije bilo ništa.

Ipak, sada je izgleda vrijeme za rastanak i iskusnog 34-godišnjaka čeka transfer i to u Seriju A gdje su ga tražili najveći italijanski klubovi.

Oglasi

Vijesti s Apenina govore da su interes pokazali Juventus, Milan i Inter, te da je njemački veznjak izabrao transfer u torinsku Staru damu.

Juventusu je neophodan igrač poput Mullera, zbog svog stila igre i karaktera savršeno se uklapa u DNA Bianconera i sigurno će biti pojačanje.

Nijemac je član Bayerna još od 2000. godine gdje je stigao kao 11-godišnjak u omladinske selekcije. U međuvremenu je postao živa legenda diva iz Bavarske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za 16 godina koliko je član prvog tima Muller je s Bayernom osvojio čak 12 titula prvaka Njemačke što je impresivan podatak. Uz to je bio i dva puta prvak Evrope.

Prije nekoliko mjeseci ozbiljan novac su mu nudili Saudijci, ali je iskusni fudbaler rekao "ne" novoj obećanoj fudbalskoj zemlji što i nije čudo pošto je jedan od najvećih kritičara života u arapskom svijetu, odnosno kršenju ljudskih prava.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ode on u United!
1 0
Medo-Brundo
Muller ostaje 100% u Bayernu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti