Pep Guardiola zabrinut je zbog rezultata Manchester Cityja. a kako i ne bi bio?

Trener Manchester Cityja

Pep Guardiola zabrinut i sluti ono najgore: "Dugo se govorilo o tome..."

Eldar Ganibegović

Manchester City nalazi se u krizi rezultata. Nakon posljednje utakmice i poraza od Aston Ville, Pep Guardiola je sve zabrinutiji.

Aktuelni prvak Engleske i Evrope, Manchester City, nalazi se u krizi rezultata, a o tome je sada govorio i Pep Guardiola.

Građani su izgubili od Aston Ville u posljednjoj utakmici, no to i ne bi bio toliki problem da se nisu desili neki raniji rezultati. 

Naime, u posljednjih pet utakmica City je upisao samo jednu pobjedu i to nakon što je gubio 2:0 od RB Leipziga u Ligi prvaka.

Kada je engleska liga u pitanju, Građani ne znaju za pobjedu već više od mjesec dana. Period je to u kojem su vezali tri remija, pa doživjeli poraz.

Tim s Etihada je trenutno na 4. mjestu sa 39 osvojenih bodova, šest manje od lidera Arsenala. 

Liga prvaka bez Manchester Cityja?

Trener prvaka Engleske ne samo da je zabrinut, nego i strahuje od onog što je u sportskom smislu najgore za ovaj klub, a to je da ostane bez plasmana u Ligu prvaka. 

"Mislim da je ovo što doživljavamo dobro za sve u klubu. Mislim da je potrebno ovo živjeti. Dugo se govorilo o tome koliko smo dobri. Možda nam treba ovaj period.

Strašno, bili smo nepobjedivi, a sada ne možemo pobijediti niti jednu utakmicu. Možda mi je, naprimjer, potreban ovaj izazov da dokažem da sam dobar trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za igrače je to dobar izazov jer je Aston Villa bila miljama daleko od svih nas... A sada se možda nećemo kvalifikovati za Ligu prvaka iduće sezone", rekao je Pep Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.