Pepa je igrač kojeg najviše želi ostavio u nevjerici: "Mogu da igram samo u jednom timu..."

Neuspješna misija Guardiole

Pepa je igrač kojeg najviše želi ostavio u nevjerici: "Mogu da igram samo u jednom timu..."

Edmir Škorić

Pep Guardiola je čovjek koji tačno zna kakav profil igrača mu odgovara na određenoj poziciji i uglavnom ne griješi kada su u pitanju pojačanja, ali ponekad ni sam Španac ne može da utječe na odluku fudbalera.

Guardiola je poznat kao jedan od najboljih taktičkara na svijetu i jedan je od najtrofejnijih trenera. Radio je u Barceloni, potom Bayernu, a sada je na klupi Manchester Cityja kojem je donio historijsku titulu Lige prvaka. Pod njegovim vodstvom je prošle sezone engleski tim osvojio tripletu.

Pep je "sašio" tim po svojoj mjeri i on zaista funkcioniše savršeno, bez obzira na trenutnu krizu rezultata koja traje nekoliko utakmica. No, Guardiola ima želju i dalje voditi City, ali i dalje dovoditi nove kvalitetne igrače. Jedan od onih koje je ciljao je i desni bek Chelseaja Reece James, kojeg je zamislio kao zamjenu za Kylea Walkera.

James ima ugovor s Plavcima do ljeta 2027. godine i neće ga biti lako kupiti. No, spreman je Chelsea ga da proda za "pravu" cijenu. Pep Guardiola je želio da ispipa teren, pa se obratio jednom prilikom samom fudbaleru, u nadi da će mu dati pozitivan odgovor.

Međutim, ono što mu je James rekao poprilično ga je šokiralo i razočaralo. "Ako odem iz Chelseaja, neću igrati ni za jedan drugi klub u Premier ligi. Mogu otići jedino u Real Madrid", navodno je engleski reprezentativac izustio.

Oglasi

Cityjev i Pepov plan bio je pokušati ga dovesti u ljeto 2024. ili najkasnije u ljeto 2025. godine, ali dao im je do znanja da ga transfer na Etihad ne zanima iako je dosta u prošlosti igrača iz Chelseaja završilo upravo u Manchester Cityju ili obrnuto.

Nije prvi put da je neki fudbaler slično odgovorio Manchester Cityju i Guardioli. Drugi igrači poput Endricka i Judea Bellinghama učinili su isto. Obojica su danas igrači Real Madrida.

Realu baš treba desni bek, lijevog takođe dovode

Inače, interesantno je da Real traži desnog beka za narednu sezonu koji bi se borio sa Danijem Carvajalom za mjesto, dok će Lucasu Vazquezu 30. juna narednog ljeta isteći ugovor i po svemu sudeći neće biti produžen. Reece James je na popisu Realovih kandidata, mada se vjeruje da bi Chelsea tražio i do 80 miliona eura, što bi moglo biti malo previše za Real.

Nije sama po sebi to cifra koju Real ne može da plati, ali treba imati na umu da se klub istovremeno nada kupovini Kyliana Mbappea, ali i lijevog beka Alphonsa Daviesa, tako da ipak mora gledati na proračun iz budžeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

24-godišnji James ima osam nastupa i jednu asistenciju u ovoj sezoni, s tim da je imao problema sa povredama. Ono št oga čini primamljivim drugim klubovima je to što može da igra na nekoliko pozicija. Ujedno je reprezentativac Engleske koju će po svim prilikama predstavljati u Njemačkoj narednog ljeta na Euru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Pa naravno. Real Madrid je san svakog igrača na planeti. E sad što mnogi nemaju kvalitet za Real je nešto drugo. Na primjer jedini igrač Sadaka FC koji bi mogao konkurisati za prvih 11 Reala je Arauho. Sve ostalo je drugorazredna kvaliteta, napuhana i potpomognuta Negreirom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti