UEFA-ino pravilo će ih pokopati - Girona i da osvoji Primeru, mogla bi ostati bez Lige prvaka
Zbog UEFA-inog pravila, Girona bi mogla ostati bez plasmana u Ligu prvaka, čak i ako na terenu izbori učešće u tom takmičenju.

Pravila su pravila

UEFA-ino pravilo će ih pokopati - Girona i da osvoji Primeru, mogla bi ostati bez Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Girona je ove sezone apsolutni hit u Španiji. Katalonski tim je s Real Madridom na vrhu Primere, no, na žalost po njega, mogao bi ostati bez Lige prvaka čak i ako je na terenu i stanjem na tabeli izbori.

Poslije 15 odigranih kola u španskoj Primeri imamo jedno iznenađenje u vrhu. Naime, zajedno s Real Madridom sa po 38 bodova prvo mjesto dijeli Girona.

Upisao je ovaj tim samo jedan poraz u toku sezone. Zanimljivo, stigao je upravo od Real Madrida.

Svakako da je još rano tvrditi bilo šta, no Girona, ako ovako nastavi, na dobrom je putu da izbori Ligu prvaka. Teško bi bilo reći i osvoji titulu, jer bi to bila prava senzacija.

Međutim, UEFA-ino pravilo moglo bi im ugasiti veliki san. Mogli bi ostati bez Lige prvaka bez obzira na to na kojoj poziciji završe.

UEFA-in propisi o vlasništvu nad više klubova navode da je jedina mogućnost da dva tima u vlasništvu iste osobe igraju u Evropi ako su uključeni u različita takmičenja.

Oglasi

Kao što je poznato, Girona i aktuelni prvak Evrope i Engleske, Manchester City, imaju istog vlasnika. To je City Football Group.

U Ligu prvaka plasirao bi se klub koji završi bolje u domaćem prvenstvu, pa tako Girona ni s titulom prvaka Španije ne bi bila sigurna, jer su Građani jedni od najvećih kandidata za titule u Engleskoj i Ligi prvaka ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

City Football Group

Osim Girone i Manchester Cityja, ova organizacija ima još dosta klubova u svom vlasništvu. Međutim, nijedan više ne strepi kao Girona.

Ostali klubovi koji su u vlasništvu ove organizacije su: New York City, Melbourne City, Yokohama, Montevideo City Torque, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel, Troyes, Palermo, Bahia i Bolivar. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi