Duel Čubrila (FK Igman) i Hasića (FK Sarajevo

Kartoni prave probleme za Igman, Željezničar, Sarajevo, Borac...

Za koga je polusezona u Premijer ligi već završena?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U petak, subotu i nedjelju igraju se susreti 18. kola Premijer lige, a zatim će premijerligaši na zimsku pauzu.

Za pojedine nogometaše i trenere pauza već može početi, a razlog su suspenzije zbog kartona. Tako će temperametni Edis Mulalić propustiti gostovanje svog Igmana kod FK Velež.

Mulalić je dobio treći žuti karton protiv Tuzle City, a zatim i direktan crveni, nakon što je nešto prigovorio sudiji Admiru Musiću iz Sarajeva koji je dobio pohvale za suđenje u ovom derbi meču proteklog kola.

Kod Igmana u Mostaru neće biti ni sjajnog Marka Čubrila koji se pokazao u sjajnom izdanju protekle nedjelje. Sjajno je pogodio za vodstvo svog tima i pružio još jednu kvalitetnu partiju te može biti prezadovoljan polusezonom koja je iza njega.

Marko Čubrilo FK Igman Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
24 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Čubrilo je stigao u Konjic umjesto Elvira Durakovića koji je otišao u FK Sarajevo i pokazao se kao odlična izmjena, te će sigurno nedostajati ekipi u posljednjem kolu prvog dijela sezone.

Željezničar će na važno gostovanje kod GOŠK-a bez Edina Bibera, dok će Zrinjskom protiv Sarajeva nedostajati defanzivac Slobodan Jakovljević.

Sarajevo je skoro kompletno kada je igrački kadar u pitanju, neće biti tek Slaviše Radovića, a na klupi neće biti sportskog direktora Senijada Ibričića koji je dobio treći žut karton protiv GOŠK-a.

FK Borac je jesenji prvak, na gostovanju kod Posušja Vinko Marinović neće moći da računa na Jovana Nišića koji je dobio treći žuti karton u prošlom kolu.

Jovan Nišić FK Borac Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
24 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

Kada je 18. kolo u pitanju, program počinje u petak duelom Posušja i Borca. U subotu NK GOŠK i FK Željezničar, te Tuzla City i FK Sloga. U nedjelju je na programu duel FK Velež - FK Igman, te FK Zvijezda i NK Široki Brijeg.

Polusezona se završava u ponedjeljak duelom Zrinjskog i Sarajeva od 18 sati Pod Bijelim Brijegom.

Raspored i satnica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Petak 15.12. Posušje - Borac (18 sati)

Subota 16.12. Tuzla City - Sloga Meridian (13 sati)

Subota 16.12. GOŠK - Željezničar (16 sati)

Nedjelja 17.12. Zvijezda 09 - Široki Brijeg (13 sati)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja 17.12. Velež - Igman konjic (15 sati)

Ponedjeljak 18.12. Zrinjski - Sarajevo (18 sati)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.