Fenomenalna intervencija defanzivca Borussije

Nerealna scena u Dortmundu - Ono što je spasio Sule graniči se s nemogućim

Midhat Šljivak

Borussia Dortmund i PSG igraju odlučujući meč 6. kola Lige prvaka, a pred oba gola u dosadašnjem dijelu meča viđene su brojne šanse. Najveću šansu propustio je Kylian Mbappe, ali pričat će se o onom što mu je zaustavio Niklas Sule.

Defanzivac Borussije iz Dortmunda Niklas Sule izveo je nestvaran potez koji se graniči s nemogućim u meču Lige prvaka protiv PSG-a.

Kylian Mbappe je krenuo sam prema golu, prošao je golmana domaćeg tima i poslao je loptu prema praznoj mreži i svi su već vidjeli vodstvo PSG-a.

Međutim, uslijedio je potez sezone Niklasa Sulea. Bacio se sjajni defanzivac Dortmunda i skinuo je udarac Mbappea, te je na čudesan način spasio svoj tim.

Pogledajte ovu zaista čudesnu intervenciju štopera Borussije. Ovo je fenomenalno.

PSG se u dosadašnjem dijelu meča popirlično ispromašivao. Nevjerovatno je da nije bilo golova s obje strane jer jednostavno sijeva pred golmanima.

Niklas Sule nedovoljno dobar za Bayern

Niklas Sule je u ljeto 2017. godine prešao u Bayern zajedno s kolegom iz Hoffenheima Sebastianom Rudyjem. Međutim, u Minhenu je često trpio kritike.

Mnogi su tvrdili da ovaj defanzivac nije dovoljno dobar za bavarski tim. Trpio je kritike, imao je i tešku povredu, da bi u ljeto prošle godine nezadovoljan odlučio otići iz kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao novu sredinu je odabrao velikog rivala Borussiju iz Dortmunda. Ispostavio se to kao dobar potez i Sule je prošle sezone bio standardan član prvog tima.

Ove sezone je nastupio u 14 utakmica i postigao je jedan pogodak. Ovaj potez večeras mogao bi donijeti dosta BvB-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.