Srce prije pameti: Borussia donijela odluku o Terziću, ni sam se tome nije nadao

Vjeruju mu kao nikom prije

Srce prije pameti: Borussia donijela odluku o Terziću, ni sam se tome nije nadao

E. Škorić

Edin Terzić, trener Borussije Dortmund, od ljeta će imati potpuno novu ulogu u slavnom njemačkom klubu.

Njemački Bild uvjerava da bi Terzić od ljeta mogao postati novi sportski dirketor Borussije, što će značiti unaprijeđenje za njega. Na toj poziciji naslijedit će klupsku legendu Sebastiana Kehla.

Terzić se ove sezone muči kao trener Dortmunda i ostao je na čelu kluba zbog prolaska u osminu finala Lige prvaka iako se Borussia nalazila u grupi smrti sa PSG-om, Milan i Newcastleom.

Osim toga, Terzić ima "jaka leđa" jer ima sjajan odnos s generalnim direktorom Hans-Joachimom Watzkeom. Terzić je takođe doživotni navijač Borussije, što znači da je popularan među navijačima zbog povezanosti sa klubom. Rekli bismo da je u slučaju Borussije izabralo srce kada je stručnjak hrvatskih korijena u pitanju.

Ideja koja kruži Dortmundom je da bi Terzić na ljeto mogao zamijeniti dosadašnjeg sportskog direktora Kehla, a Borussia pronaći novog trenera koji može dati klubu sportski poticaj.

Oglasi

Međutim, zbog svoje moći u klubu, Terzić je bio uticajan u ljetnjim ugovorima Borussije sa Felixom Nmechom, Marcelom Sabitzerom, Ramyjem Bensebainijem i Niclasom Füllkrugom. S

Tokom ljeta, Kehl je pokušao dovesti veznog igrača West Hama Edsona Alvareza da zamijeni Emrea Cana, ali je Terzić odlučio da ostane uz Cana i unaprijedi ga u kapitena kluba.

Borussia mu je spremna dati veliku šansu da kao sportski direktor radi na sklapanju ekipe koja bi izazvala Bayern u Bundesligi i napokon pokušala da osvoji titulu nakon dugo vremena.

Ovaj 41-godišnjak ima UEFA Pro licencu i ovo mu je drugi put da vodi prvu ekipu Borussije, koju je prethodno vodio pola godine, od decembra 2020. do juna 2021. godine. Prije toga je radio kao pomoćni trener i trener mlađih timova njemačkog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od ljeta prošle godine je prvi trener Borussije, s kojom je dva puta osvajao titulu, 2011. i 2012. godine. Ima i dva Kupa sa klubom u čijem je stručnom štabu već dugi niz godina.

Navijači ga obožavaju, ima dobre odnose sa glavnim ljudima kluba i potpuno povjerenje, no vidjet ćemo, ako do toga dođe, kako će se snaći u ulozi sportskog direktora.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

speed2023
Novinar koji je ovo napisao nema pojima o fudbalu. Cuj Terzic uzeo sa borusijom 2 titule , 2011/2012 i 2 kupa. Zaboravio lik da je to uradio Klopp , kada je ista igrala najbolji napadacki fudbal. Novinuru bi bilo najbolje da se prebaci na recepte za kolace , toliko o njegovom poznavanju fudbala.
5 0
BosanskaSvedska
Ima hrvatski pasos zato nazalost gore da je uso
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi