Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige prvaka i dobio ogromnu sumu novca.

Pravo bogatstvo

Ne zovu se džaba Kraljevi: Real Madrid inkasirao 80 miliona eura, evo i zašto

Eldar Ganibegović

Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige prvaka i zahvaljujući sjajnim rezultatima u ovom takmičenju inkasirao je 80 miliona eura.

Sinoć je okončana grupna faza Lige prvaka i saznali smo imena svih 16 klubova koji će igrati osminu finala u februaru 2024. godine.

Jedan od tih klubova je, očekivano, španski velikan Real Madrid koji je imao maksimalan broj bodova u grupi - 18.

Izabranici Carla Ancelottija su po dva puta pobjedili Napoli, Bragu i Union Berlin, te na taj način osvojili grupu C i plasirali se u osminu finala.

Osim toga, račun Kraljevskog kluba biti će bogatiji za 80 miliona eura. Niko više od Real Madrida nije zaradio ove sezone u Ligi prvaka.

Galaktikosi su prvo dobili sumu od 42,2 miliona eura. Od učešća u grupama stiglo je 15,6 miliona eura, suma od 9,8 miliona za kvalifikacije u osminu finala, a 16,8 miliona zahvaljujući maksimalnom učinku u grupi. 

Na 42 miliona eura dodaje se još 36,38 miliona eura. Real Madrid prima ovaj iznos za najbolji koeficijent u UEFA Ligi prvaka u posljednjih deset godina, prenio je španski AS. 

Tako je Real Madrid dostigao ukupan iznos koji se približava cifri od 80 miliona eura, a to bi moglo i porasti u zavisnosti od igara Real Madrida u nastavku Lige prvaka. 

Podsjetimo, Real Madrid je sinoć s 2:3 bio bolji od Union Berlina i tako okončao nastup u grupnoj fazi, osigurao prvo mjesto i na papiru lakšeg protivnika u osmini finala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Žrijeb osmine finala Lige prvaka zakazan je za ponedeljak, 18. decembar 2023. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.