Niko nikad nije Salaha ponizio kao Modrić: Hrvat je zvijezdu Redsa ugasio jednom rečenicom

Rodrygo ispričao detalje

Niko nikad nije Salaha ponizio kao Modrić: Hrvat je zvijezdu Redsa ugasio jednom rečenicom

A. Čaušević

Mohammed Salah je već godinama među najboljim igračima svijeta, isto se moće reći i za Luku Modrića. Ova dvojica fudbalera su u prošlosti imali niz duela na mečevima Liverpoola i Real Madrida, a deblji kraj bi obično izvlačili Redsi.

Salah je u karijeri nekoliko puta zaplakao. Kako u reprezentaciji Egipta, tako u dresu Redsa. Suze sa utakmice finala Lige prvaka 2018. godine kada je morao rano izaći zbog povrede se i danas pamte.

Sergio Ramos ga je podmuklo faulirao, povrijedio mu rame te je Egipćanin napustio igru. Na osvetu je čekao četiri godine, ali se nije završilo kako je trebalo.

U finalu Lige prvaka 2022. godine Kraljevi su pobijedili Liverpool sa minimalnih 1:0, a poslije utakmice Salaha je ugasio Modrić i to je jednom rečenicom.

Nakon okončane utakmice igrači Reala su pripremili špalir Redsima dok su išli po srebrene medalje, a hrvatski veznjak je jedva dočekao Salaha.

Oglasi

"Dobro je, dobro je, sljedeći put se više potrudi", kazao je Modrić Salahu, a Egipćanin je samo iskulirao te riječi te nije reagovao.

Iako slovi za mirnog fudbalera koji nije sklon incidentima, izgleda da i Modrić zna provocirati rivala, međutim ono što se desi na terenu tu i ostaje.

Prije utakmice na pariškom Saint Denisu sam Salah je u nekoliko navrata rekao da bi volio igrati protiv Reala u finalu i radi osvete, ali i da izbjegne Manchester City koji je igrao s Kraljevima u polufinalu LP te sezone. 

Otkako igra za velikana sa Anfield Roada Salah se protiv Los Blancosa susreo šest puta, niti jednom nije osjetio slast pobjede. Posljednji put je to bilo u sezoni 2022/23 kad su Kraljevi u eliminacionoj fazi slavili sa ukupnih 6:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo da Salah nakon drugog poraza u finalu od Reala nije pustio suzu, vjerovatni razlog za to je što je u međuvremenu uspio osvojiti Ligu prvaka s Redsima.

Dosta puta se u prošlosti spominjala mogućnost prelaska Salaha u Real, ali na kraju taj transfer nikad nije ostvaren pa on i Hrvat nisu postali saigrači. .

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa ovaj nosati pacov kojem je Perez kupio Zlatnu Loptu da napakosti Ronaldu nikad nece moci Salahu ni kopacke da cisti...lik se jednostavno nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme i samo zato je osvojio toliko trofeja,odnosno,osvojili su mu ih Ronaldo,Benzema i Bale...on ima trofeja koliko i onaj Nacho,a isto su i pridonijeli osvajanju istih...
7 9
Delegat
E jest ga ugasio jbt i Modric i Real pa popusti sa njim vise
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti