Bjelica jedva došao sebi: Katastrofa Modrića sa penala, kazna je bila surova!

Hrvat se nije proslavio

Bjelica jedva došao sebi: Katastrofa Modrića sa penala, kazna je bila surova!

Admin Čaušević

U vrlo vjerovatno svom posljednjem meču grupne faze Lige prvaka Luka Modrić je izveo užasan kazneni udarac u finišu prvog poluvremena utakmice Union Berlin - Real Madrid.

Nakon što je dosuđen kazneni udarac za Real, odgovornost za penal je preuzeo Modrić te se jedan od lider Kraljeva nije proslavio.

Po teškom terenu Olimpijskog stadiona u Berlinu, Hrvat je šutirao po sredini gola te mu je domaći golman to bez problema.

Nakon promašenog penala Modrić je bio vidno razočaran, ali još bolniji udarac je uslijedio vrlo brzo.

Naime, promašeni Modrićev penal je odmah došao na naplatu pošto je Union Berlin preko Vollanda stigao do vodstva. 

Oglasi

Uslijedilo je nevjerovatno slavlje Nenada Bjelica što je i razumljivo jer ne stiče se prednost protiv velikog Reala svaki dan.

Bjelica je u sezonu ušao kao trener Trabzonspora gdje je dobio otkaz, zatim je preuzeo Union Berlin te je na putu da preporodi njemački klub nakon katastrofalne serije rezultata.

Još nakon odlaska Cristiana Ronalda Real Madrid traži pravog penaldžiju pošto je i Karim Benzema bio sklon promašajima.

U ovoj sezoni za Kraljeve su dosuđena tri kaznena udaraca i sve tri su promašena. Prije Modrića, Joselu i Rodrygo su bili ti koji se nisu proslavili.

Promašeni penal vrlo često zna ekipu koštati pobjede pa čak i trofeja te je jasno da će Carlo Ancelotti tom segmentu igre morati posvetiti pažnju u ostatku takmičarske godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ne isključuje se mogućnost da je meč sa Union Berlinom posljednji grupne faze za Modrića u Ligi prvaka pošto na kraju sezone vrlo izvjesno napušta Kraljeve što bi značilo da ga više nećemo gledati u elitnom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi