Zinedine Zidane je odlučio, nakon dvije i pol godine vraća se poslu, izabrao je naredni klub

Legendarni fudbaler i trener

Zinedine Zidane je odlučio, nakon dvije i pol godine vraća se poslu, izabrao je naredni klub

A. Čaušević

Izgleda da je Zinedineu Zidaneu dosta odmora te je odlučio da se vrati trenerskom poslu. Ovaj 51-godišnjak ima pred sobom dvije opcije i jednu bi trebao prihvatiti od starta nove sezone.

Iako je bez posla dvije i pol godine Zidane je ostao u fudbalu. Redovno prati utakmice, dolazi na stadione te se pojavljuje na druženjima legendi, a sada se počeo pripremati i za povratak trenerskom poslu.

Prema pisanju pojedinih medija u Francuskoj kao naredni klub kojeg će trenirati Zizou je izabrao Juventus, bez obzira što se još uvijek nada da će preuzeti Real poslije odlaska Carla Ancelottija.

"Iza kulisa, Zinedine Zidane priprema svoj povratak na veliku scenu. Osim Real Madrida, francuska legenda bacila je oko i na Juventus, prvu inostranu ekipu za koju je igrao kao fudbaler", piše Le10Sport.

Zidane se nadao preuzimanju reprezentacije Francuske, ali su u FS te zemlje odlučili dati povjerenje Didieru Deschampsu na najmanje još četiri godine.

Oglasi

Nedavno se govorilo o mogućnosti da Zidane postane trener Marseillea, u slučaju da klub preuzmu saudijski investitori, ali ta opcija za sada otpada.

Kako sada stvari stoje Juventus je najizglednija opcija pogotovo jer se italijanski mediji nedavno počeli pisati da će Max Allegri na kraju sezone napustiti Staru damu.

Legendarni Francuz svakako s nestrpljenjem čeka i situaciju u Real Madridu jer je izvjesno da će Carlo Ancelotti preuzeti reprezentaciju Brazila.

Zidane je do sada kao trener radio samo u Realu gdje je bilježio zaista fantastične rezultate, ali je pitanje da li će mu Florentino Perez po treći put ukazati povjerenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, predsjednik Kraljeva već neko vrijeme na piku ima Xabija Alonsa, također bivšeg igrača Los Blancosa, koji radi odličan posao na klupi Bayer Leverkusena.

U periodu od 1996. do 2001. godine Zidane je nastupao za Juventus, ostao je u odličnim odnosima sa svima u torinskom klubu, dok je njegov dolazak na klupu velika želja tifoza Bianconera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi