Zbog posljednje izjave Carla Ancelottija danas su najmanje sretni u Srbiji
Carlo Ancelotti izdvojio je favorita za osvajanje Lige prvaka - Baš danas igra u Srbiji.

Neće im biti lako

Zbog posljednje izjave Carla Ancelottija danas su najmanje sretni u Srbiji

Eldar Ganibegović

Real Madrid apsolutni je vladar kada je Liga prvaka u pitanju, no ove sezone nije glavni favorit. Tako misli i Carlo Ancelotti, a zbog njegove izjave danas su najamanje sretni u Srbiji.

Vrlo očekivano, fudbaleri Real Madrida plasirali su se u osminu finala Lige prvaka, no ove sezone ipak Kraljevi nisu glavni favoriti za osvajanje titule prvaka Evrope.

Mnogi na vrhu ponovo vide Manchester City. Ovaj tim je prošle sezone osvojio ovo takmičenje pobjedom u finalu protiv Intera, a prethodno je izbacio i Real Madrid.

Trener Los Blancosa, Carlo Ancelotti, govorio je o ovoj temi. I on je istakao tim s Etihada kao glavnog favorita.

"City je favorit, jer ima dobar tim, koji je prošle sezone osvojio trofej i koji se nije mnogo promijenio. Međutim, u Ligi prvaka, kao i uvijek, ima iznenađenja na kraju.

Real Madrid je tim koji će se boriti do kraja. Nikada se ne smatramo favoritima, a mislim da to ne čini ni Manchester City. Pobijedili su prošle godine, mislim da to mogu ponoviti" , rekao je Ancelotzi.

Oglasi

Crvena zvezda dočekuje Manchester City

Najmanje sretni zbog ove izjave mogu biti u Srbiji, tačnije u Beogradu. Danas će u prijestolnici Srbije Zvezda ugostiti upravo Manchester City, a sama izjava Ancelottija govori kaok težak posao će da ima.

Vodio je prvak Srbije u prvoj utakmici na Etihadu s 0:1 nakon prvih 45 minuta, no u drugom poluvremenu je primio tri gola i izgubio rezultatom 3:1. 

Porazom kod Young Boysa (2:0) u 5. kolu Crvena zvezda je izgubila i sve šanse za evropsko proljeće i kao 4. će završiti nastup u grupi G, čak i da večeras slavi protiv engleskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je ustvari riješeno u ovoj grupi. City je prvi s 15 bodova, RB Leipzig drugi s devet, dok je Young Boys treći s četiri i današnje utakmice u ovoj grupi biti će stvar formalnosti kada je konačan poredak u pitanju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vitez_bosnjo
Brate glupog naslova...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi