FOTO: EPA

Premiership, 17. kolo

Kiks Građana na Etihadu, sigurni trijumfi Chelseaja i Newcastlea

Haris Zilić

Od 16 sati gledali smo četiri duela 17. kola engleskog Premiershipa, a jedna utakmica je prekintua sredinom drugog poluvremena.

Chelsea je na Stamford Birdgeu savladao Sheffield United sa 2:0, golovima Palmera i Jacksona. Za goste Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli susret.

Manchester City je kiksao na domaćem terenu a u 17. kolu.

Građani su remizirali 2:2 sa Crystal Palaceom. Za Manchester City strijelci su bili Grealish i Lewis, a za goste je pogodio Mateta i Olise iz penala. Do boda gosti dolaze u trećoj minuti sudijske andoknade vremena,

Newcastle je deklasirao Fulham na domaćem terenu rezultatom 3:0.

Golove za Svrake postigli su Miley, Almiron i Burn, svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a Fulham je od 22. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Jimeneza.

Utakmica 17. kola engleskog Premiershipa između Bournemoutha i Lutona prekinuta je nakon što se Tom Lockyer srušio na terenu.

Rezultat na utakmici Bournemoutha i Lutona nakon nešto više od sat vremena igre bio je 1:1, ali sve to palo je u drugi plan zbog užasne scene koja se desila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, u 65. minuti kapiten gostujućeg tima Tom Lockyer srušio se na sredini terena nakon čega je glavni sudija odmah prekinuo igru.

Ljekarski timovi oba tima, ali i članovi hitne pomoći odmah su utrčali na teren kako bi pomogli igraču Lutona koji je čini se kolabirao i to mu se desilo već drugi put u svega pola godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti