Spursi se ne šale: Nakon večerašnje utakmice samo gol-razlika drži Manchester City u top 4!
Novom pobjedom Tottenham je pokazao da će biti ozbiljan kandidat za vrh tabele.

Nova pobjeda Tottenhama

Spursi se ne šale: Nakon večerašnje utakmice samo gol-razlika drži Manchester City u top 4!

Eldar Ganibegović

Na City Groundu je odigrana prva utakmica 17. kola engleske Premier lige. Tottenham je gostovao kod Nottingham Foresta i slavio trijumf rezultatom 0:2.

Heung-Min Son imao je prvu šansu na utakmici i to u trećoj minuti. Njegov udarac zaustavio je golman domaće ekipe.

Pola sata kasnije problemi za Spurse. Johnson se povrijedio, a umjesto njega na teren je ušao Skipp.

Gosti iz Londona dolaze do prednosti u smiraj prvog poluvremena. Richarlison je sjajno ispratio ubačaj Kuluševskog i glavom pogodio za 0:1.

Trese se mreža Tottenhama u 58. minuti. Elanga je postigao sjajan gol, ali je golu prethodio ofsajd pa je VAR poništio gol.

Sedam minuta nakon toga poklon za Spurse. Katastrofalna greška domaće ekipe, koristi to Kuluševski i pogađa za 0:2.

Oglasi

Guglielmo Vicario je pet minuta prije kraja regularnih 90 minuta odbranio udarac Harryja Toffola, te je tako zaustavio pretposljednju veliku šansu domaćih.

Posljednja je bila u osmoj minuti sudijske nadoknade. Imao ju je Neco Williams, ali je pogodio samo stativu i ostalo je Nottingham 0, Tottenham 2.

Nakon ove pobjede Tottenham ima 33 boda i nalazi se na petom mjestu. Identičan broj bodova ima i Manchester City i samo zbog bolje gol-razlike se nalazi na jednoj poziciji iznad.

Nottingham Forest je na 16. mjestu s 14 bodova, pet više iznad crte gdje je prvi s devet bodova Luton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham će u narednom kolu biti domaćin Evertonu, dok će Nottingham Forest također igrati na domaćem terenu i to protiv Bournemoutha.

Premiership, 17. kolo:

Nottingham Forest - Tottenham 0:2 (Richarlison 45+2', Kuluševski 65')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi