Cijeli Etihad utihnuo zbog užasnog poteza Edersona, a onda je sudija bacio u očaj cijelu Englesku

Da li su gosti oštećeni?

Cijeli Etihad utihnuo zbog užasnog poteza Edersona, a onda je sudija bacio u očaj cijelu Englesku

Endin Čaušević

Manchester City igra trenutno na Etihadu protiv Crystal Palacea meč 17. kola engleskog Premiershipa.

Građani trenutno imaju prednost od 2:0, a do vodstva su došli u 24. minuti kada je mrežu londonskog kluba zatresao Jack Grealish nakon sjajne asistencije Phila Fodena.

Međutim, ono što je obilježilo prvo poluvrijeme na Etihadu jeste situacija iz 42. minute kada je Ederson napravio nevjerovatnu glupost, ali na njegovu sreću to ga nje koštalo.

Naime, Ederson je krenuo na jednu dugu loptu, no do iste prvi je došao Mateta kojeg je golman Manchester Cityja žestoko faulirao i svi na stadionu su pomislili da će to biti direktan crveni karton za Brazilca.

[streamable]https://streamable.com/gxgylt[/streamable]

Oglasi

Mateta je ostao da leži na terenu i tražio je pomoć, a gostujuć igrači bili su šokirani kada je sudija Tierney pokazao Edersonu samo žuti karton.

[streamable]https://streamable.com/bm7xgj[/streamable]

On je svirao odmah prekršaj za Crystal Palace, no mnogi vjeruju da ih je žestoko oštetio jer je bilo jasno da je Ederson morao biti isključen.

Međutim, sudija je brazilskom golmanu na kraju progledao kroz prste što je naravno izazvalo žestoke kritike javnosti u Engleskoj, a posebno navijača koji nisu baš privrženi Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je početkom drugog poluvremena uspio da udvostruči prednost kada je Rico Lewis pogodio za 2:0 i čini se riješio pitanje pobjednika.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ovo je crveni da je bila koja druga ekipa bila u pitanju ali od ćelavac koji se stalno žali i plaće kad izgubi onda može žuti...
0 1
BosanskaSvedska
Jes ga pokosi ederson ko Kosovska policija srbadiju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi