Navijači na utakmici 19. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Hajduka. Na fotografiji: tribina s navijačima Hajduka. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Počeo duel na Maksimiru

Sportski direktor Rome na Maksimiru prati derbi zbog dvojice fudbalera

Edmir Škorić

U 17 sati i 15 minuta počeo je veliki hrvatski derbi između Dinama i Hajduka koji se igra na Maksimiru.

Najveći hrvatski derbi u centru je pažnje jer Hajduk nakon dugo vremena izgleda kao tim koji bi konačno mogao doći do titule. Splićani imaju sedam bodova više od Dinama, ali i dvije utakmice više.

Ipak, unatoč svemu, smatra se da bi jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu mogla biti upravo ova današnja.

Pod pritiskom su i jedni i drugi, naročito domaći koji moraju pobijediti, a to neće biti nimalo lagano iako su ušli u duel kao favoriti.

Na tribinama stadiona u Zagrebu je i jedno jako poznato ime, a radi se o sportskom direktoru Rome Mauru Leu, koji prati duel Dinama i Hajduka zbog dvojice fudbalera.

Naime, na radaru Rome su Martin Baturina s jedne i Rokas Pukštas sa druge strane. On je takođe juče bio i na utakmici Lokomotive i Istre, ali nije poznato da li mu je neko zapao za oko.

Baturina je starter u timu Dinama, kao i Amerikanac Rokas Pukštas na drugoj strani. Radi se o mladim talentima koje prate brojni timovi na Starom kontinentu, ali Roma je očito posebno zagrijana da ih dovede.

Naravno, imat će i mnogi drugi priliku da se danas dokažu i da se izbore za odlazak u veliki tim kao što je Roma.

U 13. minuti utakmice u Zagrebu Dinamo je prvi put ozbiljno zaprijetio preko Ademija, a na samom početku viđena je bakljada Torcide, koja je ubacila nekoliko njih i u teren pa je duel bio nakratko prekinut.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu HNL:

DINAMO: Zagorac, Ristovski, Theophile, Perić, Perković, Ademi, Mišić, Baturina, Kaneko, Špikić, Petković.

HAJDUK: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo, Sigur, Krovinović, Pukštas, Sahiti, Benrahou, Livaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.