Sekunda do haosa: Torcida se ušetala u Zagreb, policija u posljednjem trenutku zaustavila navijače

50-ak navijača bez ikakve kontrole došlo u grad

Sekunda do haosa: Torcida se ušetala u Zagreb, policija u posljednjem trenutku zaustavila navijače

M. Šljivak

Sitno se odbrojava do velikog hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka koji se večeras od 17:15 sati igra na Maksimiru. Očekuje se velika podrška s obje strane, a Hajduk će imati podršku oko 3.000 navijača. Neki su pokušali doći u Zagreb bez pratnje, no uočeni su u posljednji čas i vjerovatno je spriječen haos.

Dinamo će dočekati Hajduk u derbiju 19. kola HNL-a. Očekivano, veliki derbi zahtjeva mnogo jače mjere osiguranja od uobičajenih jer derbiji često donesu nemile scene.

Hajduk će u ovom meču imati podršku od oko 3.000 navijača. Oni će pred utakmicu stići iz Splita pod jakom policijskom pratnjom i bit će sprovedeni do stadiona.

Međutim, dio navijačke skupine Torcida danas je uspio doći do Zagreba bez ikakve kontrole. Oko 50-ak navijača ušlo je u grad i tek su onda primijećeni.

Policija je brzo reagovala. Na obali rijeke Save su ih zaustavili i vjerovatno su spriječili određene probleme kojih bi sigurno bilo.

Oglasi

Nevjerovatno je da je tolika grupa navijača uspjela proći do glavnog grada Hrvatske bez ikakve kontrole i policija je očigledno napravila ozbiljan propust.

Srećom, uspjeli su ga popraviti. Navijači su zaustavljeni, zadržani i stavljeni pod kontrolu.

Torcida najavila borbu protiv zla - Dinama

Torcida je pred dolazak u Zagreb izdala saopštenje u kojem je od navijača koji putuju zatražila najglasnije navijanje ikad.

Oglasi

Nema ljubavi između njih i Bad Blue Boysa. To konstantno ističu transparentima i uvredama s tribina, a pred dolazak u Zagreb Torcida je poručila:

"Ovo je utakmica protiv simbola zla i rak rane hrvatskog fudbala Idemo najglasnije svih 90 minuta. Neka naša pisma odjekuje cilim Zagrebom", poruka je Torcide.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Njihov Hajduk trenutno je prvoplasirani tim HNL-a i ima 40 bodova. Dinamo ima sedam bodova manje, ali i dvije utakmice manje.

Zbog toga je ova utakmica okarakterisana kao najvažnija u posljednjih nekoliko godina i vidjet ćemo ko će na kraju slaviti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj use se usetale, ovo nece izaci na dobro!
2 1
Drakula
Glupa policija vazda oni nesto glume bolje da su BBB i Torcida slomili policiju. Dogovorili se ljudi ko oruzje nosi i sve da ide u zatvor odma,ovi glume ne daju im fer tucu. ACAB
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi