Oduševio ga mladi veznjak

Vapaj srpskog komentatora tokom utakmice Bayerna: "Ko god, šta god, ali uzimajte ovog momka"

Edmir Škorić

Bayern je večeras u Minhenu nadigrao Stuttgart i slavio sa 3:0, pa se vodećem Bayeru primakao na četiri boda, s tim da Bavarci imaju utakmicu manje.

U derbiju kola u Bundesligi očekivalo se da bi ove sezone sjajni Stuttgart mogao da pruži dobar otpor Bayernu, ali aktuelni prvak Njemačke se poigrao sa gostima i uvjerljivo slavio (3:0).

Dva gola je postigao Harry Kane uz jedan autogol, ali istakao se Aleksandar Pavlović. Srbin koji igra za mladu reprezentaciju Njemačke odigrao je još jedan sjajan meč i dobio sve pohvale.

Posebno se istakao sa nekoliko sjajnih ubačaja, nakon jednog od njih Bayern je došao do gola, ali se ispostavilo da je Kim Min-jae bio u ofsajdu.

Posebno oduševljen partijom Pavlovića bio je srpski komentator na Sportklubu koji je radio prenos utakmice, pa je u jednom trenutku poručio: "Ne znam ko ili šta, ko god, šta god, ali uzimajte ovog momka".

Bila je to poruka Fudbalskom savezu Srbije budući da Pavlović još može da igra i za Srbiju, iako se čini kako je izabrao Njemačku.

Mladi defanzivni vezni je jesenas potpisao ugovor s Bayernom do 2027. godine i već sada je jasno da ga čeka perspektivna budućnost u fudbalu.

"Sretan sam, ovo sam sanjao kad sam bio mali. Hvala svima. Želim postajati bolji i učiti kroz svaki trening i utakmicu. Nastavit ću naporno raditi na sebi", rekao je Pavlović po potpisu ugovora. Za prvu ekipu debitovao je početkom sezone u 8:0 pobjedi nad Darmstadtom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pavlović je u Bayernu prošao sve omladinske kategorije, a prije toga trenirao je u SC Fürstenfeldbrucku, klubu iz kojega je potekao i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Prethodno je dobio poziv U21 reprezentacije Srbije, ali ga je odbio sa željom da igra za Njemačku, ali se u Srbiji i dalje nadaju da će promijeniti odluku kada bude trebalo da zaigra za seniorsku nacionalnu vrstu neke zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.