Nosi često srpsko ime, danas debitovao za Bayern - Bira između Njemačke i Srbije

Pavlović zaigrao u Bundesligi

Nosi često srpsko ime, danas debitovao za Bayern - Bira između Njemačke i Srbije

Eldar Ganibegović

Bayern je danas na svom terenu deklasirao Darmstadt. Priliku je pred kraj meča dobio i tinejdžer koji vuče srbijanske korijere, no ima mogućnost da igra i za Njemačku.

Danas su se u okviru 9. kola njemačke Bundeslige sastali Bayern i Darmstadt. Domaći tim slavio je pobjedu od čak 8:0.

Svih osam golova vidjeli smo u drugih 45 minuta. Prvo je također bilo zanimljivo s čak tri crvena kartona koja je podijelio sudija iz Stuttgarta.

Priliku u ekipi Bayerna po prvi put u takmičarskoj utakmici dobio je 19-godišnji Aleksandar Pavlović. Igrao je posljednjih 13 minuta i sudijsku nadoknadu.

Oglasi

Pavlović je put do prvog tima Bayerna krčio iz omladinskog tima, igrao je kratko i za B ekipu u četvrtoj ligi, a onda je skrenuo pažnju šire javnosti kada je kročio na teren protiv Cityja u prijateljskom duelu u Tokiju.

Igra na poziciji defanzivnog veznog, odlukuju ga izražene motoričke sposobonosti, jak šut i mirnoća na lopti, što nije promaklo treneru Tomasu Tuchelu.

Po imenu i prezimenu da se zaključiti da vodi porijeklo iz Srbije, no rođen je u Minhenu gdje je odrastao i fudbalski stasao. Međutim, mogao bi igrati za Srbiju.

Prije dvije godine uzeo je državljanstvo Srbije. Za reprezentaciju nikada nije igrao, niti Njemačke niti Srbije. Jasno je da se radi o velikom potencijalu, te bi ga naše istočne komšije trebale što prije kaparisati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da se vidi kako će dalje ići karijera ovog mladića. Nema sumnje da ima veliki potencijal, no pred njim je još mnogo rada i truda kako bi se probio do samog vrha. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nemasta da bira biratce on ko samardjic subotic i mlogi drugi zakoga da igra nisu to bosanci ko husejin basic adnan catic i mlogi koji se svabama trte i prodaju za po kile bureka
2 3
AlphaStrong
A ovom vojvodi (čitajte: krmetu) je bolje da obriše sline i da se ide igrati igrica balo balavi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi