Upražnjeno je mjesto direktora

FK Velež ne traži sportskog direktora, Dean Klafurić vodi brigu o sportskom dijelu kluba

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

FK Velež je veoma uspješnu polusezonu će završiti na trećem ili četvrtom mjestu, u zavisnosti kako danas prođe meč Zrinjskog i Sarajeva.

Rođeni su jučer remizirali protiv Igmana (1:1), iako su stvorili veliki broj prilika, a od danas su na pauzi. Sigurno će biti manjih promjena u igračkom kadru tokom zime, a ugovori su produženi sa nekoliko glavnih igrača.

Dosta se posljednjih dana pričalo o sportskom segmentu kluba, a kako saznajemo iz izvora bliskih klubu iz Mostara, Velež nije u potraži za sportskim direktorom.

Klafuriću u Veležu uloga "engleskog menadžera                                                                                                                                                                             

Rođeni 'tragaju' za pravom opcijom na poziciji direktora kluba, što će biti riješeno u narednim sedmicama. Do sada je tu ulogu obavljao Sanjin Alagić, ali on je krajem osmog mjeseca ove godine napustio Mostar.

Treba istaći da posao oko sportskog segmenta kluba u Veležu vodi šef struke Dean Klafurić, koji tako ima veoma bitnu ulogu, osim ono pored klupe.

Klafurić će i sada voditi glavnu riječ kada su u pitanju odlasci i dolasci, a na Upravi Veleža je da ispuni sve zahtjeve, kako bi Rođeni u drugom dijelu sezone izborili Evropu, što im i jeste glavni cilj.

Glavni dio priprema u Turskoj

Kako smo već pisali, Rođeni će prozivku obaviti sedmog januara naredne godine, a glavni dio priprema u Turskoj.

Rođeni će 19. januara put Turske gdje je njihova redovna baza, a zadržati će se 15 dana. Odigrat će i par prijateljskih utakmica, a zatim krenuti put naše zemlje te dočekati nastavak prvenstva.

Prvo kolo nastavka sezone donijet će im gostovanje kod Sloge iz Doboja, a sedmicu prije toga je duel Kupa BiH. Rivala će Velež saznati u četvrtak kada je zakazan žrijeb u prostorijama NS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež u naredna četiri kola nastavka sezone pored Sloge ima i gostovanje kod Posušja, te domaće susrete sa Borcem i Tuzlom City. Treba istaći da je danas bila planirana i press konferencija FK Velež od 13 sati, no ista je otkazana u posljednji čas. Iz Veleža su se ubrzo oglasili i kazali da je razlog otkazivanje poslovne obaveze i nepredviđene okolnosti.

Novi termin press konferencije će biti naknadno određen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.