Klafurić napravio usporedbe sa Manchester Cityem, Elezović zadovoljan bodom
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

Press konferencija nakon utakmice u Mostaru

Klafurić napravio usporedbe sa Manchester Cityem, Elezović zadovoljan bodom

Haris Zilić

U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine zanimljiv duel odigrali su Velež i Igman iz Konjica. Konačan rezultat je bio 1:1, a ovim bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Konjica.

Po završetku utakmice održana je i zvanična press konferencija na kojoj su svoje viđenje utakmice dali treneri oba tima Adnana Elezović i Dean Klafurić.

Elezović je bio na klupi Igmana jer je Edis Mulalić imao suspenziju pa je meč posmatrao sa tribina stadiona Rođeni.

"Igrali smo protiv jedne od najkvalitetniji ekipe u državi. Mi smo bili u teškom psihološkom trenutku zbog bodovnog stanja. Dali smo gol na vrijeme, branili se kvalitetno. Želim da se zahvalim igrčaima, bili su pravi fajteri danas", rekao je Elezović i dodao:

"Što se tiče osvojenog boda, možemo biti zadovoljni. Bitna je stvar da nismo u gostima ranije prikazivali pravi odnos. Velež se pitao dosta toga, ovaj bod nama mnogo znači. Dobro će doći ovaj rezultat na našem samopouzdanju pred nastavak sezone."

Riječ je imao i trener Veleža, Dean Klafurić.

Oglasi

"Zahvaljujem se na čestitkama od strane kolege, česittam Igmanu na osvojenom bodu. Zbog pristupa, prikazane igre u svih 90 minute, zbog navijača, očekivali smo pobjedu, ali mislim da nismo razočarali", rekao je Klafurić i nastavio:

"Utakmica je krenula loše primljenim golom, zatim nismo iskoristili stvorene šanse. Čestitam igračima jer nismo izgubili utakmicu. Malo je neodstajalo da uzmemo tri boda. Sretan sam što su navijači prepoznali borbu igrača i to je što trenutno imamo. Željeli smo pobjedu, bila je važna utakmica kao neko finale."

O nastavku sezone?

"Rekao sam igračima da se odmore fizički i psihčki, da provedu vrijeme s obitleji, prijateljima. Navijačima želim da uživaju u dobroj polusezoni i da nastave davati ovakvu podršku. Ovo zajedništvo se treba nastaviti na proljeće. Uprava nas prati, daje nam podršku. Veselimo se novim izazovima, imat ćemo pripreme u Turskoj i to će nam dobro pomoći pred nastavak sezone."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O mentalitetu?

"Ne možete svaku utakmicu pobijediti, evo Manchester City vidite šta se dešava, nemoguće da oni nemaju pobjednički mentalitet. Nogomet je igra koju treba gledati u širem kontekstu. Ne možete svaku utakmicu pobijediti. Mi imamo pobjednički mentalitet."

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Bratski ste im dali bod al kako ste igrali mislio sam da ćete im dati sva tri.Izgleda da Halilović i Hrkač nisu bili u toku.....
0 7
FahrudinKonjHodzic
odlazi ubleho vratite osima
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi