Moderni trendovi su stigli u Premijer ligu, ali uz dodatak bosanske originalnosti

Drugi put viđena je slična scena

Moderni trendovi su stigli u Premijer ligu, ali uz dodatak bosanske originalnosti

Admin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Komunikacija između stručnog štaba na klupi i pomoćnika na tribini koji imaju bolji pregled je uobičajna praksa u najrazvijenijim klubovima. Izgleda da je taj trend stigao i  i u BiH, ali uz dodatak bosanske originalnosti.

Drugo kolo u nizu na premijerligaškim terenima je viđena scena kako treneri sa svojim pomoćnicima ili šefovima komuniciraju putem telefona što kod mnogih izaziva određenu dozu podsmijeha.

Tokom meča 18. kola na stadionu Grbavica između Željezničara i Veleža kamere su snimile trenutak kada trener sarajevskog kluba Abdulhakeem Al-Tuwaijri putem mobitela razgovara s nekim od svojih pomoćnika.

Fotografija je sasvim očekivano postala viralna na društvenim mrežama pošto obavljanje telefonskog razgovora kao vid komunikacije sa pomoćnicima definitivno nije česta pojava.

Ipak, sedmicu kasnije nešto slično se ponovilo na areni Rođeni gdje su u susretu 19. kola Velež i Igman iz Konjica podijelili bodove odigravši 1:1.

Oglasi

Na klupi Igmana nije bilo prvog trenera Edisa Mulalića koji je zbog crvenog kartona odrađivao suspenziju, pa je meč posmatrao sa zapadne tribine sa igračima Igmana koji nisu konkurisali za utakmicu.

Sasvim očekivano Mulalić je bio poprilično srčan, vodio je meč u svom stilu te je igračima davao uputstva šta da rade, barem u mjeri u kojoj je to mogao.

Trenutak kada Elezović prima instrukcije od Mulalića

A kada nije mogao posegnuo bi za mobitel i obavio kratki razgovor sa Adisom Elezovićem koji bi zatim prenio instrukcije svom bratu Adnanu koji mijenjao Mulalića.

Bilo kako bilo, savjeti koje je Mulalić davao svojim pomoćnicima su bili itekako učinkoviti jer je Igman uspio osvojiti vrijedan bod na neugodnom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svojevremeno britki defanzivac je na klupu hercegovačkog kluba stigao početkom oktobra, te za sada ima učinak od pet pobjeda, jednog remija i pet poraza.

Igman u nastavku sezone čeka borba za opstanak, a nema sumnje da će u ovom klubu nastojati dovesti određena pojačanja kako bi Mulalić ostvario prvenstveni cilj - ostanak u eliti.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jos samo da dodze h vojvoda da vidi publika kako je osunecenj!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi