Detalj sa današnjeg žrijeba FOTO: EPA

Veoma su oprezni u Realu

Zanimljiva reakcija iz Madrida kada su saznali da je naredni rival Leipzig

Samir Mlaćo

Real Madrid će u u osmini finala Lige prvaka odmjeriti snage sa njemačkim Leipzigom.

Svakako su Kraljevi favoriti, ali njemački tim sigurno nije tim koji za podcijeniti. Svjesni su tako i u Madridu, te su veoma oprezni.

"Oni su sjajan tim, u sjajnoj su formi. Biće vrlo teško protiv njih", rekao je nakon žrijeba predstavnik Real Madrida Emilio Butragueno, te jasno dodao.

"Naš cilj je jasan, a to je da se vidimo i na narednom žrijebu".

Generalni direktor Madriđana Jorge Valdano je također veoma oprezan. Ima samo riječi hvale o protivniku.

"Vrlo neprijatan rival, sa vrhunskim igračima".

Ako nešto može značiti dobro za Real, to je da se prvi meč igra u Njemačkoj, a revanš u Madridu gdje onda Real ima šansu da sve završi i prođe dalje.

Real vodi bitku za prvaka u Španiji i trenutno je u prednosti nad Barcelonom, ali i Gironom koja ima utakmicu manje koja se igra večeras. U Njemačkoj je lider sjajni Bayer Leverkusen, a Leipzig je na trećem mjestu.

Trenutno zaostaje sedam bodova za liderom Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi mečevi osmine finala igrat će se 13. i 14, te 20. i 21. februara, dok su susreti 14 dana kasnije, s tim da će raspored mečeva po datumima biti određen naknadno.

Veliko finale Lige prvaka bit će održano na stadionu Wembley. Londonski fudbalski hram će nakon finala 2011. i 2013. po treći put biti biti domaćin finalnom okršaju Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.