Katastrofa za Davida Alabu: Kad je vidio šta se dešava Kroos je odmah uzeo mobitel u ruke...

Crne sumnje su obistinjene

Katastrofa za Davida Alabu: Kad je vidio šta se dešava Kroos je odmah uzeo mobitel u ruke...

Admin Čaušević

Za jednog od ključnih igrača Reala je završena sezona. Ozbiljan je to udarac za popularne Kraljeve. Davidu Alabi su stradali ligamenti i pod znakom pitanja je njegov nastup na Evropskom prvenstvu.

Sve se dogodilo nakon pola sata igre na meču Real Madrid - Villarreal. Nakon što je krenuo oduzeti loptu na sredini igrališta, Alaba je krivo postavio nogu i brzo je pao na pod.

Odmah je stavio ruku na na lijevo koljeno, ljekari su odmah posumnjali na najgore, a nakon meča stiglo je i saopštenje Reala. Alabi su stradali prednji lijevi ligamenti i za njega je sezona završena.

Iz Reala su dodali da iskusnog defanzivca u narednim danima čeka operativni zahvat te će samim tim pod znakom pitanja biti i njegov nastup za Evropskom prvenstvu.

Prilikom izlaska iz igre ​​Alaba se nije mogao poduprijeti na lijevu nogu, a kada je krenuo prema tunelu svlačionice odmah se vidjelo da je povreda teške prirode.

Oglasi

Da se radi o jako ozbiljnoj povredi potvrdila je i reakcija Tonija Kroosa koji je odmah po ulasku u svlačionicu odlučio da reaguje i to javno.

Uzeo je mobitel u ruke, te je poslao poruku podrške svom prijatelju. "Volim te, David Alaba", napisao je iskusni njemački veznjak.

Nema sumnje da visoka pobjeda nad Villarrealom od 4:1 ostavlja gorak okus pošto je Alaba od svog dolaska stub i vođa odbrane Reala.

Kraljevi proteklih sedmica i mjeseci imaju ogromnih problema s povredama i odsustvo Alabe na duži period će sigurno predstavljati ozbiljan problem, posebno u proljetnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od početka sezone Ancelotti zbog također povrede koljena ne može računati na Edera Militaa, a Brazilac bi na teren trebao tek u martu, pa će se Italijan morati osloniti na Nacha Fernandeza.

Thibauta Coutoisa i Arde Gulera nema također od poečtak sezone, povrijeđen je i Vinicius, baš kao i Camavinga te Carvajal. Jedina dobra vijest je povratak Tchoumenija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi