David Alaba sinoć pokidao križne ligamente, danas stigla vijest o njegovom novom klubu!

Još uvijek čeka na operaciju

David Alaba sinoć pokidao križne ligamente, danas stigla vijest o njegovom novom klubu!

Admin Čaušević

Vrlo lako bi se moglo desiti da je svoj posljednji meč u dresu Real Madrida David Alaba završio na najgori moući način - kidanjem križnih ligamenata pošto je nekoliko sati nakon teške povrede lansirana vijest o njegovom narednom klubu.

Alaba je izdržao pola sata protiv Villarreala. Prilikom izlaska iz igre nije se mogao nasloniti na lijevu nogu, a ubrzo su potvrđene crne sumnje, stradali su mu ligamenti

Za Austrijanca je tako završena sezona i teško je da će zaigrati na Evropskom prvenstvu u dresu Austrije što je dodatni udarac za iskusnog defanzivca.

Tako je Real Madrid ove sezone pretrpio tri najteže povrede u fudbalu što je nezapamćeno pošto su prije Alabe ligamenti stradali Thibautu Courtoisu i Ederu Militau.

I dok Kraljevi razmišljaju o narednoj opciji kao zamjeni za Alabu, navodno 31-godišnjak već završava transfer u naredni klub i to u iznenađujućem transferu.

Oglasi

Navodno će Alaba narednog ljeta u transferu vrijednom 60 miliona eura preći u Manchester United, izvijestio je britanski TeamTalk. Na Old Trafford će stići kao zamjena za Raphaela Varanea.

U posljednjih desetak godina United je doveo niz skupocjenih pojačanja iz Reala, ali generalni dojam je da su Crveni đavoli napravili promašaj.

Prvo je krenulo sa Angelom Di Marijom prije desetak godina, zatim je došao Varane, a poslije njih i Casemiro. Niti jedan od njih nisu bili ni blizu nastupima kao u dresu Los Blancosa.

U slučaju da potpiše za United, Alaba bi se mogao pohvaliti zaista fantastičnom karijerom pošto je ranije dugi niz godina igrao i za Bayern što bi njegov CV činilo impresivnim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Austrijanac je uspijevao osvojiti Ligu prvaka i sa Realom i sa Bayernom, ali kako sada stvari stoje teško da će isto uspjeti i sa Unitedom, pod uslovom da potpiše za slavni engleski klub.

Inače, kada je u pitanju Alabina zamjena za ostatak sezone to će prema trenutnim informacijama biti 21-godišnji Rafa Marin koji bi mogao biti vraćen sa posudbe iz Alavesa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Alaba nije iskusni veznjak, već defanzivac...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi