Snimak sa Marakane

Manchester City objavio šta Kovačić zna s loptom, Hrvat završio na stubu srama uz brutalne komentare

Admin Čaušević

Manchester City je prošle sedmice gostovao u Beogradu gdje je u meču 6. kola Lige prvaka pobijedio Crvenu zvezdu sa 3:2. Mateo Kovačić je bio starter, a Pep Guardiola ga je zamijenio u drugom poluvremenu.

Svaki moderan i vrhunski klub pridodaje ozbiljnu pažnju na društvenim mrežama gdje redovno objavljuje snimke ili fotogafije koje bi mogle biti interesantne fanovima.

Tako je i Manchester City objavio snimak Kovačića sa Marakane. Sve dešavalo tokom zagrijavanja, a Kovačić je žonglirao s loptom u trku.

"Prestani to raditi", napisali su Građani u opisu kratkog videa, aludirajući na to koliko je iskusni veznjak dobar.

Pojedine stranice su počele dijeliti snimak, a na kraju je Hrvat postao meta ismijavanja u komentarima koji su bili poprilčno brutalni.

"To je lako za svakog ko je igrao fudbal od malena"; "Ljudi to ne mogu?", "Pa ovo može i neki amater, ovo je normalno", samo su neki od komentara.

Podsjećanja radi, Kovačić je u Manchester City stigao ljetos nakon što je u transferu vrijednom 30 miliona eura napustio Chelsea.

Do sada je upisao 18 nastupa s tim da ga Guardiola uglavnom rotira te najvažnije mečeve počinje s klupe, a pored rubrika za golove i asistencije i dalje stoje prazna mjesta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada bi Kovačić bio starter rijetko bi kada odigrao cijeli meč, to je računajući sva takmičenja slučaj bio samo u tri navrata u dosadašnjem dijelu sezone.

Bez obzira što mu među Građanima ne ide baš najbolje, ovaj 29-godišnjak je već sada ima vrhunsku karijeru, osvojene četiri Lige prvaka govore dovoljno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.