Jošku Gvardiolu je bolje da večeras ne ulazi na Twitteru, užasni komentari navijača Cityja za Hrvata

Izgubili su stpljenje

Jošku Gvardiolu je bolje da večeras ne ulazi na Twitteru, užasni komentari navijača Cityja za Hrvata

Endin Čaušević

Manchester City večeras je neočekivano remizirao na svom terenu protiv Crystal Palacea (2:2) u okviru 17. kola engleskog Premiershipa, a na velikom udaru javnosti nakon meča našao se hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Građani su bili danas favoriti i očekivalo se da će ekipa Pepa Guardiole bez problema doći do pobjede, a posebno nakon što je Manchester City imao vodstvo od 2:0.

Domaći su do prednosti došli u 24. minuti kada je Jack Grealish pogodio za 1:0 nakon odlične asistencije koju je upisap Phil Foden.

Činilo se da je sve gotovo u 54. minuti nakon što je Rico Lewis povisio na 2:0, no Crystal Palace je uspio do kraja utakmice da šokira navijače na Etihadu.

Crystal Palace je unio nemir u ekipu Cityja u 76. minuti nakon što je Mateta pogodio za 2:1, ali i tada su mnogi vjerovali da će Guardiolina mašinerija teško ispustiti prednost.

Oglasi

Međutim, nakon očajnog penala kojeg je u 95. minuti skrivio Foden gosti su poravnali na 2:2. Gol iz penala postigao je Olise na oduševljenje navijača Crystal Palacea koji su doputovali iz Londona kako bi bodrili svoj tim.

Crystal Palace je na kraju uspio da dođe do velikog boda na Etihadu, dok su se igrači aktuelnog prvaka Engleske našli na meti žestokih kritika.

To se posebno odnosi na Joška Gvardiola koji je večeras bio ispod svog nivoa. Hrvatski reprezentativac kao da je bio potpuno van utakmice, a njegove greške gosti su znali kako da koriste.

Igrom Gvardiola nezadovoljni su i navijači Cityja koji gube strpljenje, te su večeras propisno isprozivali Hrvata na društvenim mrežama.

Oglasi

"Joško Gvardiol postaje najgore ljetno pojačanje ikad", "Nikada neću razumjeti kako Gvardiol koji je plaćen 90 miliona eura nikada nije kritikovan", "Joško Gvardiol je velika prevara. Svi će to uskoro shvatiti", samo su neki od komentara navijača Cityja nakon večerašnje utakmice.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gvardiol je stigao ljetos iz Leipziga za 90 miliona eura, te je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 18 mečeva i upisao je jednu asistenciju.

Jasno je da se najbolje snalazi na poziciji centralnog defanzivca, ali Gvardiola ga je ove sezone često koristio i kao defanzivnog veznog.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milfhunter
Inace twiterasi su poznati kao vrhunski stručnjaci. Moze li novinar pogledati utakmicu pa dat svoje misljenje. Po meni krivci Dias , Ake i Foden
2 0
Robijasi_It
E sad se vidi zasto ga poznati youtuber na dodjeli zlatne lopte nije ni prepoznao.....a glupan se kao cudio
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi