Liverpool i Manchester City u borbi za igrača čija je cijena 70 miliona eura
Joao Palhinha na meti je Redsa i Građana.

Portugalac na cijeni

Liverpool i Manchester City u borbi za igrača čija je cijena 70 miliona eura

Eldar Ganibegović

Dva tima koja pretendiraju na naslov prvaka Engleske u januaru će se boriti za potpis istog igrača. Njegova cijena je paprena - 70 miliona eura.

Ljetos je bio na korak od prelaska u minhenski Bayern, a sada ga žele Liverpool i Manchester City.

Portugalski veznjak Joao Palhinha igra zaista sjajno u Fulhamu i nije ni čudo što je na sebe privukao veliki interes, te ga u januaru vrlo vjerovatno čeka veliki transfer.

Pep Guardiola i Jurgen Klopp žele da ga vide u svojim ekipama, a Fulham je postavio cijenu od 70 miliona eura. 

Ugovor s londonskim timom Palhinha ima do ljeta 2028. godine uz opciju produženja na godinu dana, pa nije ni čudo što se Fulham usudio postaviti tako veliku cijenu.

Poređenja radi, u ljeto 2022. godine Fulham ga je Sportingu platio 21 milion eura, a ranije je ovaj fudbaler igrao za Bragu, Belenenses, Moreirense i Sacavenense.

Oglasi

Ove je sezone na 14 nastupa u Premier ligi postigao dva gola i dodao jednu asistenciju. Na dva nastupa u EFL Cupu nije imao učinak.

Arsenal također želi da se pojača

Arsenal je također u pohodu na šampionsku titulu u Engleskoj, no na zimu se planira i pojačati. Posebno se odnosi to na ofanzivni dio tima.

Otočki Metro prenosi kako se na meti Arsenala nalazi Dominic Solanke, 26-godišnji napadač Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno su Topnici za njegove usluge spremni ponuditi 50 miliona eura Trešnjicama, a za ugovor koji ga s ovim klubom veže do ljeta 2027. godine.

Bivši reprezentativac Engleske (ima jedan nastup) ove je sezone u Premier ligi postigao osam golova na 16 nastupa, a ima i jednu asistenciju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi