Guardiolina izjava zabrinut će sve navijače Manchester Cityja: "Nije to nesreća, nego nismo..."

City ponovo kiksao, ovaj put pred svojim navijačima

Guardiolina izjava zabrinut će sve navijače Manchester Cityja: "Nije to nesreća, nego nismo..."

Samir Mlaćo

Ponovo je Manchester City kiksao. Danas su popularni Građani ugostili Crystal Palace i remizirali 2:2, iako su vodili 2:0.

Činilo se da je kod 2:0 priča završena i da će upisati važna tri boda, no kada je bilo najvažnije poklekli su. Pokazali su da to nije ekipa koja je ranije bez mnogo problema dobijala gotovo sve rivale.

Sada je neka druga priča i toga je svjestan Pep Guardiola.

"Nije to nesreća. Kiksali smo i poklonili dva boda. Skriviš onakav penal... Zaslužuješ onda da remiziraš. Nismo sposobni zatvoriti utakmicu. Utakmice protiv Tottenhama, Liverpoola te danas bile su odlične, ali nismo u stanju da pobjeđujemo.

Nismo dosljednji dovoljno da zatvorimo utamice i onda se ovo desi. Mnogo je razloga za to. Morate biti oprezni u svom šesnaestercu, a mi nismo bili. Nismo zaslužili pobjedu", iskren je bio Guardiola.

Oglasi

Na konstataciju novinara da je City pred kraj popustio i da su pomislili da je sve riješeno u ovom meču bio je pomalo i ljut.

"Neću se složiti s tim. Igrali smo isto. Možda nam je trebalo malo više kretanja igrača u posljednjoj trećini. Ponavljam, morate biti oprezni u svom šesnaestecu, a mi nismo i to je to", dodao je sjajni stručnjak.

Trener Palacea Roy Hodgson je pohvalio svoju ekipu i kazao da su promijenili svoj sistem za ovaj meč.

"Zaista sam zadovoljan igrom ekipe od prve do posljednje minute. Način na koji su se držali plana igre izazvao je probleme za Manchester City. Nisu na to navikli. Nama nije važno protiv koga igramo i da li je to na papiru bolja ekipa, važno je da vjerujemo da možemo odigrati dobru utakmicu".

Manchester City polako gubi korak za timovima iz samog vrha. City je trenutno četvrtoplasirani i ima 34 boda, a timovi ispred njega i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posebno se to odnosi na Liverpool koji bi pobjedom Cityju pobjegao na velikih šest bodova.

City je u posljednjih pet utakmica samo jednom slavio i jasno je da je velika kriza u ovom klubu. I navijači su nezadovoljni, a da li je realno da dođe i do trenerske promjene, odnosno da ekipa doživi pozitivni šok ostaje da se vidi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi