Bizarno

U Madridu javno ismijavaju Xavija - Scena u emisiji je otišla predaleko

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez postao je predmet ismijavanja u Madridu. Desilo se to u poznatoj emisiji El Chiringuito gdje su iskoristili umjetnu inteligenciju da 'razgovaraju' s Xavijem

Barceloni ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme. Xavi Hernandez je pod velikim pritiskom, a u rivalskom Madridu sve prate s osmijehom na licu.

Trener Barce u glavnom gradu Španije je postao predmet ismijavanja. U emisiji El Chiringuito napravljen je lažni intervju koji je poprilično uvrjedljiv prema treneru katalonskog tima.

Glavni ljudi El Chiringuita odlučili su da pomoću umjetne inteligencije odrade 'intervju' s Xavijem. Postavljali su mu brojna uvrjedljiva pitanja, među kojima je bilo i ono da li bi volio biti vrtlar.

Madridski novinari koji vode ovaj show smijali su se na video i ismijavali su legendarnog fudbalera i pokazali su veliku neprofesionalnost.

Ove scene su zaista bizarne i nevjerovatne. Definitivno je pravo ponižavanje legendarnog fudbalera.

Xavi traži podršku svih

Xavi Hernandez zatražio je javno podršku od kluba, navijača i igrača nakon teškog perioda kroz koji je klub prošao. On je uvjeren da može promijeniti sezonu i da klub može doći do trofeja.

"Uvjeren sam da će tim napredovati. Vjerujte mi na riječ. Smatram da sam sposoban okrenuti situaciju u našu korist. Znam da imam podršku Deca i Joana Laporte", poručio je Xavi.

Ima 43-godišnjak podršku i igrača. Oni ne žele da mijenjaju trenera i uvjereni su da je on pravi čovjek za klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada je najmanja podrška kod navijača. Za mnoge od njih Xavi nije dovoljno kvalitetan trener za vođenje kluba i rado bi mu vidjeli leđa.

Sada slijedi veoma bitan period za katalonski klub. Neuspjeh u narednim akcijama definitivno bi Xavija doveo u neugodnu situaciju i mogao bi dobiti otkaz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.