John Terry izabrao najteži tim protiv kojeg je igrao: "Još taj igrač na mojoj strani..."

Prilikom žrijeba

John Terry izabrao najteži tim protiv kojeg je igrao: "Još taj igrač na mojoj strani..."

Admin Čaušević

John Terry je obilježio jednu fudbalsku eru. Dugogodišnji štoper Chelseaja se smatra jednim od najboljih defanzivaca svoje generacije, a praktično cijelu svoju karijeru je proveo igrajući za Plavce sa Stamford Bridgea. 

Terry je bio prisutan u Nyonu gdje je kao ambasador domaćina finala prisustvovao žrijebu parova osmine finala Lige prvaka koje će se igrati na Wembleyu.

U razgovoru za medije Terry je odgovarao na nekoliko pitanja uključujući svoju prošlost u Ligi prvaka kao i najteže rivale te glavnog kandidata za titulu.

"Nikad neću zaboraviti svoje duele protiv Barcelone u polufinalu 2012. godine kada smo osvojili Ligu prvaka", kazao je Terry te odabrao najteži tim protiv kojeg je igrao.

"Bila je to Barcelona u sezoni 2004/2005. Imali su Ronaldinha i Messija. Oni su najopasniji igrači protiv kojih sam igrao, još je Messi bio na mojoj strani."

Oglasi

Zanimljivo da su u tom dvomeču osmine finala prošli dalje Plavci nakon 2:1 na Nou Campu za Barcelonu, engleski tim je na Stamford Bridgeu slavio sa 4:2.

Tih godina Chelsea i Barcelona su stvorili veliko rivalstvo pošto su iz sezone u sezonu igrali duele u nokat fazi uz podjednak učinak.

Barcelona je prošla dalje u polufinalu 2009. godine uz čuveni gol Andresa Inieste u sudijskoj nadoknadi, dok se Chelsea osvetio tri godine kasnije.

Terry je vrlo dobro upamtio Ronaldinha iz duela sa Barcelonom

Inače, kao prvog kandidata za titulu je izabrao Real Madrid nakon impresivnog grupne faze pošto su Kraljevi imali maksimalan učinak.

"Real Madrid je najviše impresionirao. Jude Bellingham je nevjerovatan i Carlo Ancelotti je veliki trener i mislim da mogu otići daleko. Radio sam sa Ancelottijem i on je veliki trener", kazao je Englez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Terry je u Ligi prvaka skupio preko 100 nastupa. Vrhunac je doživio 2012. godine osvajanjem takmičenja protiv Bayerna. Igrao je i finale 2008. godine kada se okliznuo te promašio krucijalni penal protiv Manchester Uniteda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi