Xaviju ništa nije jasno: Šalju mi poruke kao da sam na sahrani

Kriza drma Barcelonu

Xaviju ništa nije jasno: Šalju mi poruke kao da sam na sahrani

Edmir Škorić

Nakon dva uzastopna poraza, Barcelona nastavlja sezonu na gostovanju Valenciji, a atmosfera u taboru katalonskog velikana trenutno je prilično loša, jer posljednji dani prolaze u duhu pisanja španskih medija da trener Xavi gubi povjerenje uprave kluba.

Nepotreban pritisak stavlja se na leđa Xaviju i njegovim igračima. Bivši veznjak je na press konferenciji pred gostovanje na Mestalli govorio o tome.

"Dobro sam. Pozitivan sam i jako se radujem nastavku sezone. Možemo imati briljantnu sezonu. Sve je i dalje otvoreno. Vjerujem u projekat i ove igrače. Veza između sportskog direktora, predsjednika i svlačionice je vrlo jaka," počeo je Xavi, pa je dodao:

"Mediji nisu jedinstveni, ali ovo je vrijeme kada trebamo biti jedinstveniji nego ikad. Alarm se pali kada stvari nisu dobro, ali još uvijek možemo osvojiti sve četiri trofeja. Mislim da mediji stvaraju napetost koja je potpuno nepotrebna."

"Dobijam poruke zbog kojih se osjećam kao da sam na sahrani. To je kao da izgubiš majku ili oca. Niko mi nije čestitao kada smo stigli do osmine finala Lige šampiona", dodao je trener Katalonaca.

Oglasi

"Prije mesec dana sam čuo da bih mogao da postanem Sir Alex u Barseloni, sada mi govorite da ću izgubiti posao... Ovom klubu je prije svega potrebna stabilnost. Ovaj projekat je uspješan i pobjednički, tako da ne smijemo pasti u depresiju na svakom neuspjehu,” rekao je Xavi.

Barcelona je izgubila pet od posljednjih devet utakmica, zbog čega je nastalo dosta negativnih priča, a neki su pisali i o svađi Xavija i sportskog direktora Deca, te da mu se predsjednik kluba Joan Laporta miješa u posao i odlučuje ko će igrati.

Ko se Xaviju miješa u posao?

Naime, mediji u Kataloniji javljaju da je na Xavija utjecaj imao predsjednik kluba, Joan Laporta. O čemu se radi? Ideja Xavija je bila da u Belgiju ne vodi Lewandowskog, Arauja i Gundogana, no to se predjsedniku nije dopalo i odlučio je da interveniše.

Laporta je Xaviju objasnio kako je bitno da je najjači tim uvijek na okupu, te je španski trener pod pritiskom udovoljio zahtjevima prvog čovjeka kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, da li je to istina nikad nećemo saznati, ali rezultati su zabrinjavajući i koliko god bio legenda i ikona Camp Noua, Xavi zna da bi svaki novi kiks mogao skupo da ga košta.

On je s Barcelonom prošle sezone osvojio titulu, no ove je klub ispod Girone i Real Madrida i teško će doći do naslova prvaka, mada ima još puno da se igra do kraja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije