Balkanski talenat na meti je velikana: Spominju se Milan, Barcelona...
Radu Dragusin iz Genoe na meti je mnogih velikih klubova.

Gdje će otići Rumun?

Balkanski talenat na meti je velikana: Spominju se Milan, Barcelona...

E. Ganibegović

Zimski prijelazki rok je pred vratima, a, između ostalih, najavljuje se mogući transfer jednog talenta s Balkana, odnosno rumunskog fudbalera Radua Dragusina.

Nekoliko velikih evropskih klubova u ovom momentu zainteresovano je za 21-godišnjeg rumunskog fudbalera, Radua Dragusina.

Nakon što se povezivao s Tottenhamom, Newcastleom i Milanom, sada se u inostranim medijima piše kako bi ovaj dečko mogao pojačati redove Barcelone.

Informaciju prema kojoj Radua Dragusina traži Barcelona potvrdila je i katalonska štampa, a novinari Barca Universala su dali detalje o mogućem transferu.

Naime, prema tragom njihovih informacija Rumun se zaista nalazi na listi želja Xavija Hernandeza, no do razgovora još uvijek nije došlo.

Oglasi

"Katalonski divovi su ga pratili već neko vrijeme, vjerujući da bi igrač mogao biti pametna investicija za budućnost. Dragusin je visok fudbaler i sjajan je u skok igri. 

On je defanzivac sa sjajnim osjećajem za igru. Međutim, s obzirom na njegov ogroman potencijal, nekoliko evropskih klubova ga je uzelo u obzir i njegov transfer bi mogao biti pravi izazov", napomenuli su katalonski novinari. 

Genoa se pita, ali i agent

Dragusin je trenutno na platnoj listi italijanske Genoe i ugovor s ovim timom ima do ljeta 2027. godine, pa njegov transfer će biti sve osim jeftin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada sam u Genoi, ali me niko iz Barcelone nije zvao. Govorim istinu. Ako me pozovu, razgovarat ćemo. Bez obzira na to, Radua traži nekoliko velikih timova, pa ćemo vidjeti šta će biti.

Mislim da Dragusin može napraviti transfer ove zime. Odabrat ćemo najbolju ponudu za njega", rekao je Florin Manea, igračev agent, za rumunske medije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi