FOTO: EPA

Rekao sve, a nije rekao ništa...

Guardiola upitan da li će Manchester City igrati u Super ligi - Španac dao zanimljiv odgovor

Esmer Oštraković

Glavna vijest u svijetu sporta danas je svakako odluka Evropskog suda da se Super liga ipak može "kreirati".

Djelovanje ovog takmičenja u budućnosti je dozvoljeno, a to se naravno najviše dopalo Real Madridu i Barceloni.

Veliki broj klubova odbio je mogućnost nastupa u Super ligi, a jedan od klubova je i Manchester City.

Ipak, novinari su odlučili da dobiju komentar od Pepa Guardiole koji je držao press konferenciju pred narednu utakmicu svoje ekipe.

"Ne želim da komentrišem to. Neću govoriti o tome. Imamo vremena da razmislimo, klub zna šta treba da radi", rekao je Guardiola.

Zanimljivo je da Guardiola nije htio da potvrdi da Manchester City neće igrati u Super ligi iako je to njegov klub "potvrdio".

Gotovo svi klubovi odbili Super ligu, među njima i Dinamo i Rijeka

Iz Dinama i Rijeke odlučili su da se oglase vezano za eventualni nastup u Super ligi.

"Kao klub ni na koji način ne podržavamo tzv. projekt Superlige i ostajemo predani suradnji s ECA-om, zajedno s našim europskim kolegama, kako bismo podržali vrijednosti koje definiraju europski nogomet. To će se postići isključivo kroz snažno partnerstvo koje ECA ima s UEFA-om, stoji u objavi Dinama.

Sličnog mišljenja su i u Rijeci.

"Hrvatski nogometni klub Rijeka primio je vijest i upoznat je s odlukom Europskog suda pravde u vezi slučaja Superlige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

HNK Rijeka podržavat će i dalje rad ECA-e (Europsko udruženje klubova), uz ostale europske klubove, u želji da se i dalje provode vrijednosti koje čine europski nogomet.

To se prije svega može ostvariti suradnjom ECA-e i UEFA-e kroz Europski sportski model. Sukladno tome HNK Rijeka, kao član ECA-e, ne podržava osnivanje Superlige", stoji u njihovom saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.