Prvi čovjek UEFA-e ne brine uopšte zbog Super lige: "Jedva čekam to takmičenje s dva kluba"

Aleksandar Čeferin se oglasio

Prvi čovjek UEFA-e ne brine uopšte zbog Super lige: "Jedva čekam to takmičenje s dva kluba"

Endin Čaušević

Fudbalski svijet danas prati situaciju oko Super lige jer je Evropski sud pravde donio presudu u korist tog takmičenja, ali kako stvari stoje neće tako lako doći do pokretanja tog takmičenja. U vezi svega oglasio se i predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, koji je poslao jasnu poruku.

Evropski sud pravde donio je presudu u korist Super lige, odnosno da klubovi koji žele igrati to takmičenje ne mogu biti sankcionisani od strane UEFA-e, FIFA-e i nacionalnih Saveza.

Čelnici Super lige su oduševljeno dočekali tu vijest, te su poručili da se monopol UEFA-e i FIFA-e konačno završava, no njima neće biti tako jednostavno pokrenuti novo takmičenje kao što su mislili.

UEFA i FIFA su i dalje protiv Super lige, ali i nacionalni Savezi širom Evrope. Već su mnogi klubovi odbili prelazak u Super ligu i dali su svoju vjernost UEFA-inim takmičenjima.

Nakon svega oglasio se i prvi čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin, koji je poručio da je jasno da su gotovo svi klubovi uz njih, te da se ne brine zbog današnje odluke.

Oglasi

"Ovu odluku vidimo kao šansu da poboljšamo neka pravila. No, fudbal ostaje ujedinjen zbog čega svi ovi klubovi daju podršku i imaju isti stav. Čini mi se da nisu svi ovu presudu shvatili na najbolji način. Ona je čak pozitivna za nas", rekao je Čeferin i nastavio.

"Sve organizacije i lige u Evropi su uz nas. Sve ovo me zabavlja jer sistem i format koji su oni predstavili danas je čak i bliži onome iz 2021. godine kada su ih svi mogući klubovi odbili".

"Nećemo pokušavati da ih zaustavljamo. Mogu kreirati kakvo god takmičenje žele. Nadam se da će što prije početi to takmičenje koje čine dva kluba. Nadam se da znaju šta rade, mada više nisam ni u to siguran".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored Čeferina oglasio se i predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, koji je također poručio da jutrošnja presuda ne znači ništa.

"Oni tu presudu vide kao pobjedu, ali to uopšte nije tako. Ta presuda nema nikakve veze sa Super ligom i njenim početkom. Svi klubovi u Evropi drže se zajedno i imaju isti cilj, ovo sve danas nas je samo učinilo još jačim", kazao je Al-Khelaifi.

Top Komentari

vence
Davno ja napisah da ce SL biti..a ovdje mi pucali minuse ko iz rafala. Ljudi uzeli monopol na fudbal, a to ne moze
2 0
E.Car
Ne budi dvoličan!!! Izbaci ta dva kluba iz svojih takmičenja na 5 godina i da završimo sa tom pričom!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi