Svi su protiv Super lige? Varate se! Nakon Real Madrida i Barcelone još jedan tim jasno rekao DA!

Da li će skupiti dovoljan broj timova da mogu igrati?

Svi su protiv Super lige? Varate se! Nakon Real Madrida i Barcelone još jedan tim jasno rekao DA!

Esmer Oštraković

Glavna tema danas, kada je fudbal u pitanju, jeste novi pokušaj da se oformi takozvana liga bogatih, pod imenom Super liga.

Sve se desilo nakon što je Super liga dobila presudu protiv UEFA-e i FIFA-e ranije danas na Evropskom sudu.

Čelnici Real Madrida i Barcelone su bili veoma sretni zbog toga jer su se nadali da će projekat zaživiti.

Ipak, ono što se dogodilo mnogo ih je pogodilo. Naime, tokom današnjeg dana redaju se odbijenice od velikog broja najvećih svjetskih klubova.

Naravno, uvijek postoje izuzeci, te se sada konačno pojavio i jedan klub koji je stao na stranu Super lige uz Real Madrid i Barcelonu.

Oglasi

Radi se o ekipi Napolija, čiji je predsjednik Aurelio De Laurentiis jasno rekao da će Napoli igrati u Super ligi.

"Aurelio De Laurentiis sretan je zbog toga što se desilo. On je spreman da učestvuje sa drugim klubpovima iz Evrope kako bi zajedno napravili projekat", napisao je italijanski novinar  Giovanni Capuano.

Napoli je prvi klub koji je za, do sada je Super liga dobila samo odbijenice

Tokom dana veliki broj klubova javno je objavio da nemaju nikakvu namjeru da sudjeluju u bilo kakvom projektu koji se zove Super liga i da žele da se sve nastavi kako je do sada bilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stizale su tako odbijenice od PSG-a, Manchester Uniteda, Bayerna, Borussije Dortmund, Rome...

Pitanje je i to da li će čelnici Super lige uspjeti pronaći dovoljno klubova kako bi počeli sa projektom. Kako sada stvari stoje, to će se jako teško desiti.

Top Komentari

magistar
Bilo bi lijepo da klubovi koje zanima isključiva trka u profitu osnuju sopstveno takmičenje, pored VARa uvedu i marketing tajm aut i slične gluposti, i nek to gleda ko želi, a ostatak evrope da igra UEFA takmičenja normalno kao nekad i da manje zemlje mogu ući u LP i igrati koliko toliko ravnopravno
1 2
Ja klubova i k...a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti