PSG, Borussia Dortmund i čelnici Premiershipa zadali novi udarac Super ligi!

Iznijeli svoj stav

PSG, Borussia Dortmund i čelnici Premiershipa zadali novi udarac Super ligi!

E. Oštraković

Nakon što je danas Super liga dobila presudu protiv UEFA-e i FIFA-e na Evropskom sudu, svi su željno iščekivali reakcije klubova širom svijeta.

Pozitivne reakcije zbog toga stigle su iz samo dva kluba, a radi se o Barceloni i Real Madridu, što je iznenadilo fudbalsku javnost.

Kada je prvi put spomenut projekat Super lige veliki broj klubova htio je da učestvuje, ali tada su veliki bojkot pravili navijači.

Čini se da su vlasnici klubova svjesni koliko im navijači znače, te još uvijek niti jedan klub osim dva giganta iz Španije nije rekao ništa pozitivno o ovome.

Ono što su svi čekali jeste da se oglase čelnici Premiershipa, ali i čelnici Paris Saint-Germaina. Sada se i to desilo.

Oglasi

"Premijer liga nastavlja da ODBIJA bilo kakav koncept Super lige. Navijači su od vitalnog značaja za igru i oni su uvijek isticali svoje protivljenje takmičenju koje prekida vezu između domaćeg i evropskog fudbala", stoji između ostalog u saopštenju Premiershipa.

Čelnici PSG-a također odbili bilo kakvu vezu sa Super ligom!

"Paris Saint-Germaing odbija sve planove za takozvanu Super ligu, a to je slučaj od prvog dana.

Kao ponosna evropska institucija, PSG podržava evropski sportski model, vrijednosti otvorenog takmičenja. Srce ove igre su navijači i igrači", piše u saopštenju PSG-a.

Iz Borussie Dortmund kratko potvrdili da "nisu dostupni"

Iz Borussije Dortmund su kratko prokomentarisali cijelu sitauaciju, te su jasno napisali da nisu dostupni za Super ligu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mi nismo dostupni za Super ligu", stoji u saopštenju Borussije Dortmund.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Od super lige nema nista, jer super liga bi unistila najljepsu sporednu stvar na svijetu koja se zove fudbal ili nogomet. Neka Ceferin i ostali koji podrzavaju super ligu idu u 3 lijepe p.m.
2 0
Realno01
Polahko.Svi će jedan po jedan kucati na vrata
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi