FOTO: EPA

Seria A, 17. kolo

Rutinski trijumf Intera, Đurić strijelac u pobjedi Verone

Haris Zilić

Odigrana su još četiri duela 17. kola italijanske Serie A, a dva susreta bila su u terminu od 18 sati, strijelci nisu bili pretežno raspoloženi.

Inter je rutinski na Meazzi savladao Lecce rezultatom 2:0.

Nerazzuri su poveli sa 1:0 golom Bissecka u 43. minuti, a za 2:0 pogodio je Barella u 78. minuti utakmice što je bio i konačan rezultat meča. Gosti su od 84. minute igrali s igračem manje nakon isključenja Bande.

Verona je na svom terenu dočekala Cagliari, a konačan rezultat je glasio 2:0. Vodeći gol za domaće postigao je Ngonge u 53. minuti utakmice, a za 2:0 pogodio je naš Milan Đurić u 90. minuti. Cagliari je od 52. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Makoumbou.

Bologna nastavlja svoju bajku, a da su u nevjerovatnom naletu potvrdili su i danas. Savladali su Atalantu sa 1:0 pogotkom Fergusona iz 86. minute susreta.

Majstori za remi su fudbaleri Udinesea. Tim sa Firulija je u 17. kolu stigao čak do 11 remija u sezoni i imaju samo jedan trijumf. Udinese je danas u gostima remizirao protiv Torina rezultatom 1:1. Gol za goste postigao je Zarraga u 81. minuti, a za domaće Ilić u 88. minuti susreta.

Seria A, 17. kolo:

Bologna - Atalanta 1:0

Torino - Udinese 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Lecce 2:0

Verona - Cagliari 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.