U Bergamu u čudu zbog poteza Marija Pašalića, svi se pitaju kako je iz te pozicije zabio gol

Hrvat pogodio za preokret Atalante

U Bergamu u čudu zbog poteza Marija Pašalića, svi se pitaju kako je iz te pozicije zabio gol

Endin Čaušević

Atalanta i Salernitana igraju trenutno utakmicu 16. kola italijanske Serije A, a u centru pažnje početkom drugog poluvremena našao se hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Utakmica za klub iz Bergama nije počela baš najbolje jer je Salernitana već na početku utakmice uspjela da šokira domaće.

Gosti su u desetoj minuti poveli sa 1:0 kada je Candreva sjajno uposlio Pirolu koji pogađa mrežu Atalante za muk na tribinama.

Salernitana je uspjela da zadrži prednost u prvom poluvremenu, ali već početkom drugog dijela Atalanta je krenula svim silama naprijed i ekspresno došla do preokreta.

Domaći su se u već vratili u 47. minuti kada je na scenu stupio sjajni Luis Muriel koji je pogodio za 1:1.

Oglasi

Samo pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:1 za Atalantu, a na tribinama je vladala erupcija oduševljenja.

Atalanta je do preokreta došla nakon odlične kombinacije Muriela i Lookmana, a na kraju lopta dolazi do Pašalića koji je uspio da ju nekako pošalje u mrežu Salernitane.

Hrvat se odlično snašao jer je poslao loptu kroz noge igraču gostiju iako se činilo u prvi mah da je u bezizlaznoj situaciji da lopta nema kuda proći. No, Pašalić joj je našao put i zabio gol za 2:1 na opće oduševljenje navijača Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gol Pašalića za preokret u Bergamu možete POGLEDATI OVDJE.

Također, treba istaći da je bh. reprezentativac Sead Kolašinac utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače, ali je ušao na teren u 66. minuti.

Top Komentari

E.Car
Dobo ba Čauš izađi malo iz stražnjice komšijama, Džeko ovakvih golova u karijeri zabio desetine i nikad ga niko od njih nije pohvalio a ne napisao ovako jedan bombastican naslov!!! Pusti se njih, hvali naše konje!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi