Radi za UEFA, a ne prepoznaje ikonu svjetskog fudbala: "Nećeš ući, nema šanse"

Duel pripadnika osiguranja i Javiera Zanettija

Radi za UEFA, a ne prepoznaje ikonu svjetskog fudbala: "Nećeš ući, nema šanse"

Midhat Šljivak

Današnji žrijeb Lige prvaka u Nyonu donio je zanimljivu scenu s legendom Intera Javierom Zanettijem kojeg čovjek iz osiguranja nije želio pustiti u dvoranu bez akreditacije.

Javier Zanetti istinska je fudbalska legenda. S Interom je čuveni Argentinac osvojio sve što je mogao i njegov jednistven lik prepoznatljiv je širom svijeta.

Međutim, u sjedištu UEFA čovjek iz osiguranja kao da nije znao ko je ispred njega. Zanetti je zaboravio akreditaciju kojom se pristupa u dvoranu i umalo je propustio žrijeb.

Čovjek iz osiguranja ga je u prvom trenutku vratio nazad. Nije bilo šanse da Zanetti uđe u dvoranu i čuju se riječi: "Ne možete ući unutra bez akreditacije", nakon čega legendarni fudbaler kreće prema izlazu.

Potom su ljudi iz UEFA koji su bili u blizini reagovali, 'sredili' su Zanettiju ulazak u dvoranu i Inter je na kraju ipak imao svog predstavnika na žrijebu.

Oglasi

Nerazzurri su za protivnika dobili ekipu Atletico Madrida i to će sasvim sigurno biti veliki izazov za vodeću ekipu italijanske Serie A.

Javier Zanetti je legenda Intera i trenutni potpredsjednik

Javier Zanetti je u Inter stigao 1995. godine iz argentinskog Banfielda i proveo je narednih 19 godina u dresu Nerazzurra. Očekivano, nije otišao iz kluba ni po završetku karijere.

On trenutno obnaša funkciju potpredsjednika tima s Giuseppe Meazze i dio je zaista odlične ekipe koja je u proteklih nekoliko godina napravila sjajne rezultate.

Kao fudbaler Argentinac je u dresu Intera nastupio čak 858 puta i postigao je 21 pogodak, a bio je i dugogodišnji kapiten.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pet puta je s Nerazzurrima bio prvak Italije, četiri puta osvajao je Kup, tri puta Superkup, a ima i trofeje Lige prvaka, UEFA Kupa i FIFA klupskog prvenstva svijeta.

Nevjerovatno je da jednu takvu legendu ne prepoznaju na ulasku u dvoranu u središtu UEFA.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
E bas je zahmeti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi