Uskoro se očekuje da Boluspor ozvaniči dovođenje makedonskog internacionalca.

Igrat će u drugom rangu

Poznato gdje Avramovski nastavlja karijeru - Ide u zemlju koja je kao obećana bh. fudbalerima · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Makedonski internacionalac Daniel Avramovski prije nekoliko dana se oprostio od FK Sarajevo, a SportSport.ba saznaje gdje će igrati od naredne polusezone. 

Od februara 2022. godine dres FK Sarajevo nosio je Daniel Avramovski. Sada je došlo vrijeme za rastanak i on će od početka 2024. godine imati novi klub.

Ovaj veznjak, koji može igrati i na poziciji krila, karijeru će nastaviti u Turskoj, odnosno u tamošnjem Bolusporu koji se takmiči u drugom rangu.

Tako će se Daniel Avramovski vratiti u Tursku u kojoj je još nastupao za Kayserispor, odakle je i stigao u FK Sarajevo.

Karijeru je počeo u rodnoj zemlji, u Rabotničkom. Igrao je još za Makedoniju prije odlaska u Crvenu zvezdu.

U Srbiji se još okušao u OFK Beograd prije odlaska u slovenačku Olimpiju koja ga je posuđivala Vojvodini, te je igrao još za Vardar prije odlaska u Kayserispor.

Upisao je 23 nastupa u omladinskim kategorijama reprezentacije Sjeverne Makedonije uz tri postignuta gola (sve u U-17), a ima i osam nastupa za A tim.

Učinak u FK Sarajevo

Kada je FK Sarajevo u pitanju, ove je sezone Daniel Avramovski bez pogotka, no pridonio je s tri asistencije.

Daniel Avramovski FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
11 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
0 golova

Ukupno je u dresu kluba s Koševa igrao 45 puta i postigao četiri pogotka uz osam asistencija i to mu je, nakon Vardara, drugi klub u karijeri po efikasnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.