FOTO: D. Kurbegović

Crne informacije potvrđene za SportSport.ba

Tužan kraj fudbalske godine: Gasi se poznati bh. klub

Haris Zilić

Problemi, dugovanja, nepravilno poslovanje, razna prepucavanja, nesuglasice, dovele su do zida NK Zvijezda Gradačac. Klub koji je igrao i Premijer ligu Bosne i Hercegovine, koji je poznat na fudbalskoj mapi naše zemlje, došao je do zida.

Za portal SportSport.ba, potvrđeno je da je klub pred gašenjem i da je ovo definitvan kraj.

Bilo je i posljednjih dana turbulentno u Gradačcu, a za naš portal izjavu je dao član UO kluba, Vedad Novalić koji je i potvrdio crne informacije.

"Klub se gasi. Povlači se cijela Uprava, s nama zajedno idu igrači treneri. Ne želimo biti dio političke igre, nama je žao što je klub došao do ove situacije", rekao je Vedad Novalić za SportSport. ba i dodao:

"Omladinske kategorije ostaju, ja ću tu raditi u omladinskom pogonu ko i do sada. Da samo dodam, može se desiti sutra iznenada da neko dođe i skloni sve dugove i da se klub ne ugasi, ali to je jako teško."

Formiranje novog kluba je jedna od ideja trenutno.

"Nekom je u cilju da se formira novi klub, da se izmire tako sva dugovanja i da ne bude više NK Zvijezda. Igrači su dobili samo dvije plate u ovoj polusezoni, imamo dugovanja i od ranije, s nekim smo dogovrili isplatu na rate, ali jednostavno došlo je nažalost do ove situacije."

Sve navedeno znači da NK Zvijezda Gradačac neće igrati drugu polusezonu u Prvoj ligi FBiH. Jesenji dio Zvijezda je završila na 12. poziciji sa 15 bodova i bila je blizu opasne zone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ako na zimu ne bude nekih iznenadnih preokreta u Gradačcu u drugoj poluseoni Prve lige FBiH gledat ćemo 15 klubova, a kakva je sudbina fudbala u Gradačcu vrijeme će pokazati.

Da li će Zvijezda krenuti od najjnižeg raga ili će to mjesto uzeti neki novi klub, teško je o tome sada govoriti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.