Čelik u slavljeničkoj atmosferi golovima Šarića,Tabakovića i Žune savladao Zvijezdu
Tabaković je i danas bio jedan od agilnijih na terenu, a svoju dobru igru krunisao je i golom u drugom poluvremenu.

Otvorena utakmica sa mnogo šansi i tri boda za Zeničane

Čelik u slavljeničkoj atmosferi golovima Šarića,Tabakovića i Žune savladao Zvijezdu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Bilino polje pred oko 1.500 gledalaca dočekali ekipu Zvijezde iz Gradačca u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone u 1.ligi FBiH. U jednom zanimljivom meču pobjedu je na kraju slavila domaća ekipa rezultatom 3:1  i tako na najbolji mogući način čestitala 35. rođendan popularnih "Robijaša"

Prije početka utakmice na stadionu je zavladao muk, odnosno minuta šutnje radi preminulog, velikog navijača Čelika, Alije Bičakčića, koji je preminuo prije dva dana, nakon bolesti, koju nije uspio pobijediti.

Na prvu veliku priliku se čekalo do 8. minute. Nakon dobre lopte Durmiša u sredinu, Tabaković šalje loptu na krilo Šariću koji nakon driblinga vraća loptu Tabakoviću na vrh kaznenog prostora koji upošljava Sivca u trku. Sivac šalje sjajan prizemni centaršut, ali Mašić sa pet metara šutira direktno u golmana gostiju.

Presing Čelika se isplatio u 8.minuti, nakon ukradene lopte Šarić šutira sa nekih 20 metara i matira golmana Trišića za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. U 18. minuti nova sjajna šansa za Čelik. Sivac šutira sa nekih 18 metara, ali lopta odlazi tik iznad prečke gola Zvijezde.U 29. minuti nova šansa za Čelik. Isaković je povukao sa svoje polovine, izbacio Tabakovića na krilu koji vraća loptu Durmišu u sredini, koji nakon driblinga šutira preko gola.Samo dvije minute kasnije domaćin je imao još jednu sjajnu šansu, nakon dobre kombinatorike na centru, Šarić je izbacio Durmiša na krilo koji nakon driblinga ulazi u peterac ali umjesto udarca, Durmiš je pokušao da proigra Mašića koji nije krenuo na loptu.

U istoj minuti ponovo ista situacija. Mašić je nakon presinga uzeo loptu odbrani gostiju iz Gradačca koja je došla do Durmiša koji je ponovo nesebično pokušao da proigra Mašića iako je bolja odluka bila da uputi udarac. Prvu priliku gosti su imali u 41. minuti kada su ušlo po lijevoj strani u kazneni prostor Durme, ali se nisu baš najbolje snašli u izglednoj šansi i lopta nakon pogrešnog dodavanja odlazi u gol aut.
U 42. minuti divan gest su imali i gosti iz Gradačca.

Navijači Zvijezde su na sjevernoj tribini istakli transparent i pružili počast preminuloj legendi Robijaša i juga profesoru Aliji Bičakčiću. U sudijskoj nadoknadi Zvijezda je imala prvi udarac na gol Čelika. Nakon solo prodora, igrač Zvijezde Zvonimir Mikić šutira, ali lopta odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za crno-crvene.

Oglasi

Početak drugog poluvremena protekao je u potpunoj dominaciji domaće ekipe. U 49. minuti šutira Durmiš, ali danas sjajni golman gostiju Trišić brani. To je bio uvod za drugi pogodak domaćeg tima u 50. minuti, Mašić šutira, Trišić brani, a na odbijenu loptu natrčao je mladi Tabaković i matirao golmana Zvijezde za 2:0 za Čelik. U 51 i 53. minuti Čelik je preko Šarića mogao potpuno dotući goste, ali Trišić je danas bio sjajan na golu gostiju. Zvijezda je nakon pritiska domaćina prvu šansu imala u 57. minuti kada Mikić šutira sa 10 tak metara malo pored gola. Utakmica je u drugom dijelu bila potpuno otvorena, te je Durmiš u 60. minuti ponovo bio u prilici, ali slabo je šutirao i Trišić je to odbranio. U 65. minuti domaći trener u igru je poslao i juniora Ahmetspahića, koji je danas debitovao za prvi tim Zeničana.

Kazna za promašaje domaćina stigla je u 71. minuti kada najbolji igrač gostiju Zvonimir Mikić uz malo sreće matira Durmu za 2:1 rezultat na semaforu. U 75. minuti nakon prekida, danas indisponirani Mašić ne pogađa glavom sa sedam metara. Samo minutu kasnije i mladi Ahmetspahić pokušava sa 18 metara ali lopta odlazi malo iznad gola. U 80. minuti utakmica je riješena, mladi Ahmetspahić dodao je loptu do Žune, koji sa vrha šesnaesterca sjajno pogađa donji desni ugao i povećava vodstvo Čelika na 3:1. Žuni je današnja utakmica bila ujedno i posljednja u crno-crvenom dresu budući da će svoj život nastaviti u Njemačkoj. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata završilo je 3:1, te su crno-crveni upisali petu pobjedu u sezoni.

Nakon današnje pobjede, Čelik je polusezonu završio u sredini tabele na osmoj poziciji sa 21 bodom. Zvijezda je polusezonu okončala na 12 poziciji sa 15 bodova, te ih na proljeće očekuje borba za opstanak u ligi.

NK Čelik - NK Zvijezda 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Čelik: Durmo, Sivac, Arnautović, Vardo, Isaković, Begić, Mehić, Tabaković, Durmiš, Šarić i Mašić.Trener: Dario Damjanović.

NK Zvijezda: Trišić, Antić, Mujkić, Mikić, Kozić, Imočanin, Mujčić, Vujić, Čaušević, Novaković i Kordić. Trener: Mato Neretljak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Tabakovicu ugovor sto prije do 2027 borac pravi svaka cast za momka steta ako ode.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi