Tuzlaci su kleknuli na Koševu, a da li se sjećate još bizarnijeg trenutka sa bh. stadiona?

Gosti su tada sjeli na teren, a domaći im postigli dva pogotka

Tuzlaci su kleknuli na Koševu, a da li se sjećate još bizarnijeg trenutka sa bh. stadiona?

S. Mlaćo

Nogometaši Tuzle City izazvali su nevjerovatne scene večeras na Koševu. Izveli su početni udarac, a zatim kleknuli na teren najvećeg bh. stadiona, te tako izrazili nezadovoljstvo suđenjem u Premijer ligi.

Scene su to koje će obići Evropu, a dodatno će biti bačena ljaga na bh. nogomet. Na kraju je Sarajevo slavilo sa čak 6:2, a da li su gosti 'dobili' nešto ovim potezom ili ne, ostaje da se vidi.

Nogometaši Sarajeva su 'ispoštovali' njihovu odluku, a zatim su im očitali pravu nogometnu lekciju.

Publika na Koševu bila je u čudu, mnogi su se pitali šta se dešava, a oni koji detaljnije prate bh. nogomet sličnu situaciju pamte iz 2017. godine. Tada je odigran meč Zvijezde Gradačac i Bosne Visoko u okviru 11. kola Prve lige FBiH.

Zvijezda je na kraju slavila 3:0, a kod rezultata 1:0 gosti su sjeli na teren i iskazali nezadovoljstvo. Domaći nisu stali, već su to iskoristili i dva puta su pogađali praznu mrežu.

Tadašnji prvi čovjek Bosne Visoko Nermin Kadrić Buco je kazao da je to bio revolt na brojne odluke sudije Sanela Silića iz Cazina, te da njegovi igrači više nisu imali snage da se bore protiv Zvijezde, ali i sudija.

Oglasi

"Ovo je kap koja je prelila čašu onog što smo upozoravali i govorili, a to je da se ova liga igra samo za sudije. Igrači su tako odlučili da reaguju jer igra gubi smisao. Nema svrhe da se igra jer je sve izrežirano. Sa Zvijezdom smo imali korektan odnos i njima se nema šta prigovoriti. Nije bilo grubih startova, ali ovo je isključivo revolt prema suđenju", kazao je tada Kadrić za SportSport.ba.

Pravdu na navedenom meču u Gradačcu dijelio je glavni sudija Sanel Silić iz Cazina sa svojim pomoćnicima Adijem Šabićem iz Bihaća i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je bio Darko Obradović iz Stoca, a delegat Irfan Budimlić (Cazin). Kontrolor suđenja je bio Pero Buhovac (Mostar).

Gosti su tada žestoko kažnjeni od Nogometnog saveza Federacije, ali službena lica ne. Silić i Čehaja i danas su dio Prve lige Federacije BiH.

Klub iz Visokog je kažnjen sa 3.000 KM, igrači Adnan Hodžić sa osam i Enis Sadiković sa sedam utakmica, ali ni to nije sve. Pomoćni trener Dženan Hošić, koji je i isključen sa utakmice, dobio osam mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu i novčanu kaznu od 1.000 KM.

Oglasi

Također, predsjednik Bosne Nermin Kadrić dobio je istu novčanu kaznu i šest mjeseci zabrane vršenja svih funkcija, a istu kaznu kao i Kadrić dobio je i sportski direktor Mirza Laletović.

Pojedini klubovi su tada pružili podršku Bosni, a 'najglasniji' je bio FK Velež čiji su navijači posvetili i transparent na meču Veleža i Sloge Simin Han.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Izdrži Bosno, znam šta ti rade", pisalo je na transparentu koji je ubrzo i uklonjen sa ograde na meču u Mostaru..

Da li će sada Tuzlaci dobiti podršku od nekog bh. kluba za potez na Koševu, ostaje da se vidi, no teško je to očekivati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Kleknuli hahahahhaa
0 0
Ecosport
Tuzla je prošle sezone pokradena protiv Njanjajeva, nikad nećemo zaboraviti onaj trenutak kada igrač Njanjajeva svom golmanu vraća loptu koju presjeca igrač Tuzle, a sudija svira ofsajd. Takva krađa nije viđena ni u Africi. Ali to je Njanjajevo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi