Savez kaznio federalnog prvoligaša, mijenja se i stanje na tabeli
Sa meča NK Čelik - NK Zvijezda Gradačac

Nisu odigrali meč u Goraždu

Savez kaznio federalnog prvoligaša, mijenja se i stanje na tabeli

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH je završen, ali stanje na tabeli se ipak mijenja i na zimskoj pauzi.

Naime, Nogometni savez Federacije BiH kaznio je NK Zvijezda Gradačac zbog neodigravanja utakmice protiv FK Goražde. Radilo se o meču 12. kola kada Zvijezda nije odigrala jer je bila pod suspenzijom zbog duga prema bivšem treneru Miletu Lazareviću.

Pravila su bila sasvim jasna i nogometaši Zvijezde umjesto na teren stadiona u Goraždu morali su kući, a meč su izgubili za zelenim stolom 3:0.

Sada su saznali novu kaznu. Pored novačne kazne, Zvijezdi su oduzeta i tri boda, što donosi još težu situaciju ovom klubu u borbi za opstanak.

"Odlukom Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine nas klub je kažnjen sa oduzimanjem 3 boda isto tako smo i dodatno novčano kažnjeni.

➡️ Obavijest Odlukom Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine nas klub je kažnjen sa oduzimanjem 3 boda isto...

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Wednesday, December 13, 2023
Oglasi

Razlog je neodigravanje utakmice 13. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Goražda.

Tada smo bili pod blokadom zbog duga prema bivšem treneru Miletu Lazareviću i meč nije odigran, pa je registrovan 3:0 za Goražde", stoji u objavi NK Zvijezda.

Treba istaći da je Zvijezda zatim izmirila obaveze prema Lazareviću, te odigrala posljednja dva meča prvog dijela sezona.

Ovaj tim sada je na 13. mjestu Prve lige FBiH i ima samo 12 bodova. Ipak, u Zvijezdi se žele konsolidovati ove zime i što prije riješiti situaciju kada je u pitanju borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Drugi dio sezone otvorit će gostovanjem kod HNK Tomislav, a treba istaći da je jesenji prvak Prve lige FBiH FK Sloboda koja ima tri boda prednosti nad NK Stupčanica.

Nije poznato koliko će klubova ispasti u niži rang, a pored Zvijezde u opasnosti su FK Rudar Kakanj, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Jedinstvo, NK TOŠK... Drugi dio sezone nastavlja se tek u martu naredne godine.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi