Italijanski stručnjak najavio novi meč u Kupu, ali pritom otkrio ko je najbolji igrač svijeta. (Foto: EPA)

Očekivano?

Ancelottiju je jednostavno došlo, pa je svima danas saopštio ko je za njega najbolji igrač svijeta

Edmir Škorić

U press sobi Valdebebasa održana je press konferencija Real Madrida, a ondje je trener Carlo Ancelotti najavio susret u Arandini u osmini finala Kupa kralja.

Real je prošle sezone osvojio Kup kralja, a prvi rival u novoj sezoni u ovom takmičenju bit će mu niželigaš Arandina.

"Mi smo aktuelni prvaci i ovo takmičenje nam je dalo puno sreće prošle sezone. Pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo i ove", kazao je između ostalog Ancelotti.

Što se tiče rotacija u Kupu kralja, Ancelotti je izjavio da "jedini koji ne putuju su Kroos, Tchouameni i Vincius. Brazilac mora završiti oporavak, a Nijemac ima mali problem sa zglobom. Svi ostali idu."

„Razgovor o promjenama je uobičajen. Već tri mjeseca imamo problema i promjena. Ovu utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. To je takmičenje koje nas jako zanima. Bit ćemo konkurentni," rekao je Carlo Ancelotti.

Ancelotti je također cijenio završni dio karijere Sergia Ramosa: "Gajim posebnu naklonost prema njemu. Želim mu sve najbolje na kraju karijere. On je ozbiljan profesionalac i hrabar čovjek".

Italijan je rekao da bi Dani Caravajal mogao igrati kao stoper, dok se vraća Nacho i mogao bi poziciju desnog beka.

O Ardi Güleru i Kroosu rekao je sljedeće: "Toni će biti u Arabiji. Imao je problema sa zglobom protiv Mallorce i zbog toga neće putovati u Arandu. Arda bi mogao biti starter".

Govorio je i o odnosu sa Florentinom Perezom.

"Imam dobar odnos s Florentinom. Nikada nisam od njega tražio više od onoga što mi je već dao. Sve mi daje. Na razini privrženosti i odnosa".

Potom je iskoristio priliku da pred novinarima kaže ko je, barem trenutno i iz njegovog ugla, najbolji igrač svijeta.

"Njegova adaptacija na naš klub bila je vrlo dobra. Nova kultura i novi jezik. On je najbolji na svijetu", snažno je izjavio Ancelotti kada su ga pitali za Judea Bellinghema, koji je s 13 golova prvi strijelac La Lige.

“Dva puta sam osvojio ovo takmičenje uz pomoć Real Madrida. Imali smo puno sreće. Nezaboravno u Valenciji i Sevilli", prisjetio se Carlo, a onda poručio da ima puno povjerenje u tim i da vjeruje u prolaz dalje bez obzira ko izađe na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova bi utakmica mogla doći kao dobar trening pred nastavak sezone, a već 11. januara u Saudijskoj Arabiji igraju gradski derbi s Atleticom u polufinalu Superkupa Španije, dok drugi par čine Barcelona i Osasuna.

Madriđani vode u La Ligi sa 48 bodova, koliko ima i Girona. U posljednjoj utakmici savladali su Mallorcu sa 1:0, a narednu ligašku utakmicu igraju tek 21. januara kada će ugostiti Almeriju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.