Arda Guler je pucao od ponosa, a onda mu Ancelotti priredio noć za zaborav: "Sjedi, ti nećeš ući"

Turčin je dugo čekao...

Arda Guler je pucao od ponosa, a onda mu Ancelotti priredio noć za zaborav: "Sjedi, ti nećeš ući"

Edmir Škorić

Arda Guler je jedan od najtalentovanijih fudbalera na Starom kontinentu, ali turskom reprezentativcu nikako se ne da da zaigra za Real Madrid.

Ovaj jako talentovani fudbaler ima samo 18 godina i ljetos ga je Real kupio od Fenerbahčea za 20 miliona eura, ali od dolaska u Španiju prate ga pehovi i često je povrijeđen.

Ipak, unatoč svim problemima ponovo se vratio u tim, trenirao je posljednjih dana i očekivao je debi u duelu sa Mallorcom večeras. Vjerovalo se da će Turčin najzad debitovati i to na Santiago Bernabeu u dresu slavnog Reala, ali rezultat nije išao u prilog mladog ofanzivog veznjaka.

Kako je Mallorca dugo odolijevala napadima Reala, koji je tek u završnici došao do pobjede, tako se Carlo Ancelotti nije želio kockati sa neiskusnim fudbalerom, ali on je doživio jednu jako neprijatnu situaciju.

Naime, Turčin se dugo zagrijavao, čak je skinuo marker i spremao se da uđe u igru, a onda je stiglo hlađenje i Ancelottijevo: "Sjedni, nećeš ući".

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/ObiaaBewu/status/1742645267025834146[/twitter]

Ipak, Guler nije bio očajan, unatoč svemu, a snimljen je kako se za vrijeme gola Rudigera za 1:0 veseli iako je u tim momentima ponovo bio na zagrijavanju.

[twitter]https://twitter.com/ArdaGuler10__/status/1742650056568943071[/twitter]

Nije dobio priliku za igru večeras, ali je samo pitanje trenutka kada će dobiti šansu, a definitivno će mu Ancelotti veoma brzo ukazati povjerenje.

O njemu je Italijan govorio i na press konferenciji nakon utakmice, pa je rekao: "U redu je, on ima samo 18 godina. Svjestan sam toga. Moramo svi biti strpljivi, a imamo ga i ja i on. Svi moramo da imamo strpljenje trenutno", poručio je Ancelotti i dodao: "On je poseban, jako talentovan, ali idemo korak po korak. Dobit će svakako minute koje zaslužuje".

Guler na terenu za tri dana?

Već za tri dana Real gostuje kod niželigaša Arandine, tu će sasvim sigurno biti velikih rotacija, pa možemo očekivati i Turčina da zaigra od prve minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Madridu su fokusirani na nastavak borbe za titulu, no i na duel sa Atleticom 10. januara u sklopu polufinala Superkupa Španije koji će se odigrati u Saudijskoj Arabiji. Madriđani će htjeti da osvoje novi trofej, iako im je u glavi više i La Liga i Liga prvaka.

Kada govorimo o Ligi prvaka, Real Madrid je imao sreće u žrijebu, pa za rivala dobio njemački Leipzig i ti mečevi igrat će se u februaru. Prvi na programu 13. u Leipzigu, a drugi 6. marta u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti