Skandal u Španiji! Gol Real Madrida neregularan, ukradena su dva boda?
Jutro nakon utakmice mnogi tvrde da gol Real Madrida nije trebao biti priznat.

Rudiger postigao gol

Skandal u Španiji! Gol Real Madrida neregularan, ukradena su dva boda?

Eldar Ganibegović

Jedan gol sinoć je odlučio meč Real Madrida i Mallorce. Međutim, jutro nakon utakmice, mnogi brane tvrdnju kako je taj pogodak trebao biti poništen.

U sklopu 19. kola španske Primere sinoć su snage odmjerili Real Madrid i Mallorca. Kraljevi su slavili 1:0, a pobjedonosni gol viđen je u 78. minuti. 

Pogodak vrijedan tri boda za Real Madrid postigao je defanzivac Antonio Rudiger. Luka Modrić je centrirao iz kornera, a on je glavom pogodio mrežu Mallorce.

Međutim, taj pogodak mnogi smatraju neregularnim. U prvom redu su tu navijači Mallorce i Realovih konkurenata, dok je trener Mallorce bio nešto blaži.

Zašto je pogodak Real Madrida eventualno neregularan?

Naime, prije no što je Rudiger uputio udarac ka golu, Carvajal je, prema mišljenju mnogih, napravio faul. Bek Reala je oborio Railla, ali sudija se nije oglasio.

Oglasi

S obzirom na to da se radi o pobjedonosnom golu, ako je on neregularan, jasno je da je Real Madrid "ukrao" dva boda. Tu je najgore prošla Girona jer bi onda imala dva boda iznad Reala na vrhu Primere, ali i Mallorca kojoj je svaki bod u borbi za ostanak zlata vrijedan. 

[twitter]https://twitter.com/WolfRMFC/status/1742636142220959937[/twitter]

"To je jasan faul koji direktno utiče na gol i rezultat utakmice. Trebalo ga je poništiti naknadno. VAR nije obavijestio sudiju", pišu španski mediji.

Javier Aguirre, trener Mallorce, upitan je o spornom momentu. Bio je politički korektan i nije htio da zaradi neku kaznu, kad je već sve gotovo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sudija je smatrao da to nije dovoljno za faul. On je taj koji zna najbolje", rekao je Aguirre poslije utakmice, pomalo i ironičnim tonom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Ko da se neko vise cudi ovakvim golovima i pogurancima na utakmicama Reala. Cudno je da se “greska” uvijek desi kod tijesnog rezultata, a protivnicima se kompenzira kada je rezultat vec rijesen.
1 4
avalkaB
Borac > Real Madrid
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi