Luka Modrić izveo magiju, ali uzalud - Sve je uprskao jedan čovjek
Internetom kruži video star 10 godina - Magija Luke Modrića, pa sjajna odbrana golmana.

Detalj od prije deset godina

Luka Modrić izveo magiju, ali uzalud - Sve je uprskao jedan čovjek

E. Ganibegović

Luka Modrić već više od deceniju ordinira veznim redom Real Madrida. Društvenim mrežama ovih dana kruži jedna njegova magija, koja se na kraju nije završila pogotkom.

O Luki Modriću se više nema mnogo toga za ispričati. Hrvatski veznjak koji se u počecima kalio i u Bosni i Hercegovini jedan je od najboljih veznjaka svih vremena.

Već duže od jedne decenije je motor Real Madrida. S Kraljevima je osvojio nebrojeno trofeja, a dovoljno je reći da je s jednom malom (geografski) Hrvatskom, osvojio dvije medalje na Svjetskim prvenstvima, bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018. godine, kada je osvojio i Zlatnu loptu prekinuvši veliko rivalstvo Messija i Ronalda.

Upravo s Cristianom Ronaldom Luka Modrić je dosta godina dijelio svlačionicu u Real Madridu. Zajedno su igrali na 222 utakmice, Ronaldo je Modriću asistirao za dva, a Modrić Ronaldu za 14 pogodaka.

Broj asistencija Modrića ka Ronaldu lako je mogao biti i za jedan veći. No, krivac zašto se to nije dogodilo je nekadašnji golman Granade, Roberto Fernandez, koji se 2018. godine penzionisao kao igrač Luga.

Društvenim mrežama ovih dana kruži čuveni momenat s utakmice Real Madrid - Granada. Taj meč je u La Ligi igran skoro prije deset godina, odnosno 25. januara 2014. godine.

Oglasi

Magija Luke Modrića, makazice Cristiana Ronalda, ali gola nema

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena. Rezultat na semaforu je bio 0:0, a onda nekoliko poteza za pamćenje.

Prvo je Santiago Bernabeu svjedočio magiji Luke Modrića. Sjajno se oslobodio svog čuvara, prebacio loptu na lijevu nogu i sjajno centrirao u kazneni prostor Granade.

Tamo se u zrak vinuo Cristiano Ronaldo i šutirao makazicama. Mnogi su pomislili da će vidjeti eurogol, ali danas 44-godišnji Fernandez mu je sjajno odbranio udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko je Ronaldu bilo krivo što ovo nije bio gol, dovoljno pokazuju njegove reakcije i gestikulacije nakon sjajne odbrane. 

Na kraju je ovu utakmicu Real Madrid riješio u svoju korist. Bilo je 2:0, a zanimljivo da je prvi gol, u 57. minuti, postigao upravo Ronaldo na asistenciju Modrića. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi